• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga bulibold

Optakt: FC Augsburg – 1. FC Köln

Optakt: FC Augsburg – 1. FC Köln

Hjemmeholdet kan i realiteten sikre sig overlevelse med en sejr, mens tre point til Köln for alvor giver dem drømme om Europa.

Af bulibold

Kampfakta:
Spillested: WWK-Arena, Augsburg
Dommer: Welz
Kampstart: Fredag 20:30
TV: Eurosport DK

Holdnyt: 
Augsburg:
Hjemmeholdet har for alvor lagt afstand til stregen med tre sejre i træk, og skulle det blive til tre point fredag, vil det være første gang i deres Bundesligahistorie, at Augsburg vinder fire kampe i træk.
 
De mange point har gjort, at Augsburg er rykket op på en tolvteplads, og i realiteten kan sikre sig en ny sæson, hvis de vinder mod Köln.
 
Rent statistisk set burde der også være mulighed for tre point, da Augsburg i de to klubbers fire seneste indbyrdes kampe har hentet ti point. I efteråret blev det til 1-0 i en kamp, der primært vil blive husket for Marvin Hitz, der ødelagde straffesparkspletten, lige inden Modeste løb til bolden og brændte.
 
Weinzierl, der for hver uge der går rykker tættere og tættere på en aftale med Schalke, har en del spillere, der ikke er til rådighed. Caiuby er ude med karantæne, mens Callsen-Bracker- Verhaegh, Esswein og Trochowski er ude med skader. 
 
Til gengæld er Finnbogason igen med fra start. Islændingen er brandvarm for tiden og har stået for åbningsmålet i de seneste tre kampe. 
 
FC Köln:
For første gang i sæsonen vandt Köln to gange i træk, da de i sidste uge gik ”målamok” og vandt med 4-1 mod Darmstadt.
 
De tre point betød, at Gedebukkene nu ikke længere kan rykke ned. Faktisk kan de med lidt held endda nå de europæiske pladser.
 
Holdet er lige nu placeret på en ottendeplads med fem point op til Schalke på syvendepladsen.
 
Træner Stöger kan stort set stille med stærkeste opstilling, da kun Bittencourt og Mavraj er ukampdygtige. Det betyder også, at Frederik Sørensen formentlig kan se frem til en startplads for anden kamp i træk. Danskeren er i øvrigt en af fire Köln-spillere, der i tilfælde af et gult kort må sidde over i den efterfølgende kamp.
 
Karantæner: 
Augsburg: Caiuby
FC Köln: Bittencourt
 
Bud på startopstillinger:
Augsburg: Hitz - Opare, Gouweleeuw, Klavan, Max - Baier - Kohr - Koo, Halil Altintop, Werner - Finnbogason
FC Köln: Horn - Sörensen, Maroh, Heintz, Hector - Vogt, M. Lehmann - Risse, Osako, Gerhardt - Modeste
 
Vidste du, at...:
Modeste med sine to mål i sidste runde nu er oppe på 14 scoringer? Det højeste antal af en franskmand nogensinde i Bundesligaen.
 
Dom:  
Selvom Köln i realiteten kan nå Europa, så er deres sæson praktisk talt ovre. Det kan enten få dem til at slække på koncentrationen eller spille helt frit. Vi tror mest på det første og sætter derfor vores penge på en Augsburg sejr. 2-0.

Superliga

Mere Superliga

Fokus