• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga bulibold

Optakt: FC Augsburg – Bayern München

Optakt: FC Augsburg – Bayern München

Kan Augsburg igen overraske Bayern, der fortsat mangler at ramme den absolutte topform i 2016?

Af bulibold

Kampfakta:
Spillested: WWK-Arena, Augsburg
Dommer: Meyer
Kampstart: Søndag 17:30
På tv: Eurosport DK

Holdnyt: 
Augsburg:
Efter syv kampe uden nederlag måtte Weinzierls tropper indkassere et 2-1 nederlag i sidste rundes opgør mod oprykkerne fra Ingolstadt. Det var holdets første nederlag i tre måneder og placerer dem inden denne runde på en 14. plads.
 
I kampen mod Ingolstadt var Augsburg svært uheldige med ikke at få point ud af anstrengelserne. Generelt har sydtyskerne været godt spillende de sidste par måneder, og hvis nogen skal kunne slå Bayern, er det måske netop Augsburg.
 
I hvert fald har Weinzierl tidligere besejret Pep Guardiola to gange i ligaen, og han er faktisk den eneste træner, der kan prale af den bedrift.
 
Holdet er dog ramt af skader i øjeblikket og må undvære nøglespillere som Callsen-Bracker og Baier til opgøret.
 
Lørdagens kamp mod mestrene er desuden startskuddet til et par store uger for den lille, sydtyske klub. Efter Bayern hedder modstanderne nemlig Liverpool, Borussia Mönchengladbach, Leverkusen og Dortmund i nævnte rækkefølge.
 
Bayern München: 
For blot tredje gang i sæsonen led Bayern et pointtab, da det i sidste runde blev til 0-0 mod Leverkusen. I den kamp vikarierede Kimmich igen i midterforsvaret, så at det endte uden scoringer var måske ikke så underligt endda.
 
For Kimmich har i denne sæson været involveret i tolv Bundesliga-kampe for Bayern, og endnu har intet hold scoret, når det unge talent har fået spilletid.
 
Han har gjort det godt i forsvaret, så selvom nyerhvervelsen Taschi er blevet sin skade kvit, så er der formentlig genvalg til den unge tysker.
 
Onsdag besejrede holdet Bochum i pokalen i en kamp, hvor de for første gang i otte kampe formåede at score mere end to gange.
 
Guardiola må til opgøret mod Augsburg se bort fra Boateng, Martinez, Benatia, Ulreich, ligesom Alonso også må sidde over efter sin udvisning mod Leverkusen. Til gengæld kan der være længeventede comebacks til både Ribery og Götze, der begge forventes at være med på bænken.
 
Karantæner: 
Augsburg: Ingen
Bayern München: Alonso
 
Bud på startopstillinger:
Augsburg: Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Stafylidis - Kohr - Koo - Esswein, Moravek, Caiuby - Bobadilla
Bayern München: Neuer - Lahm, Kimmich, Badstuber, Alaba - Vidal - Robben, T. Müller, Thiago, Douglas Costa - Lewandowski
 
Vidste du, at...:
kampen mellem Augsburg og Bayern også er kampen mellem de to hold, der tilbagelægger færrest kilometer i snit per kamp? Augsburg løber i gennemsnit 111,2 km, mens Bayern kun akkurat er et mulehår bedre med 111,2 kilometer.
 
Dom:  
Selvom det er et opgør mellem nummer 1 og 14, bliver det en tæt og taktisk affære. Bayerns individualister bliver dog afgørende, og derfor sikrer de sig også sæsonens 18 sejr. 2-0 til gæsterne.

Læs flere optakter, analyser, portrætter og meget mere om tysk fodbold hos Bulibold

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus