• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga bulibold

Optakt: FC Köln – Bayer Leverkusen

Optakt: FC Köln – Bayer Leverkusen

Søndagens andet derby består af et formsvagt hjemmehold, der møder et Leverkusen-mandskab med tre sejre i træk i bagagen.

Af bulibold

Kampfakta:
Spillested: Rhein-Energie-Stadion, Köln
Dommer: Gräfe
Kampstart: Søndag 17:30
TV: Eurosport DK 

Holdnyt:
FC Köln:
Det blev kun til 1-1 ude mod Hoffenheim i sidste weekend, og det betyder, at Köln blot har hentet 10 point i forårets 11 kampe. Det gode efterår sikrer dog holdets overlevelse i denne sæson, og det ligner dermed en komfortabel midterposition for gedebukkene.
 
Den gode defensive organisation var stærkt medvirkende til efterårets gode præstationer, men har på det seneste ikke fungeret optimalt. Træner Stöger har kastet sig over en 3-4-3 uden større succes: i de sidste tre hjemmekampe har Köln været bagud ved pausen.
 
Dette derbyopgør bliver desværre uden dansk islæt. Frederik Sørensen er skadet  og forventes ikke at blive klar.
 
Bayer Leverkusen:
Efter en sløv periode er Leverkusen kommet tilbage i omdrejninger. De sidst tre Bundesligakampe er blevet vundet, og de har tilmed holdt nullet alle gange.
 
Det betyder, at de nu igen er i spil til Champions League-pladserne, men den tætte konkurrence i subtoppen gør, at det ligeså godt kan ende med en placering helt udenfor de europæiske pladser.
 
En derbysejr vil således være kærkommen – også for fansene, der gerne vil have revancheret det omvendte opgør, som Köln vandt 2-1.
 
Leverkusen har igen en længere skadesliste. Således er Böenisch, Hilbert, Papadopoulos, Toprak, Kampl og Kruse alle ude. 
 
Karantæner:
FC Köln: Ingen
Bayer Leverkusen: Ingen
 
Bud på opstillinger:
Köln: Horn - Maroh, Mavraj, Heintz - Risse, M. Lehmann, Gerhardt, Hector - Zoller, Bittencourt – Modeste
Leverkusen: Leno - Jedvaj, Tah, Ramalho, Wendell - L. Bender, Calhanoglu - Bellarabi, Brandt - Kießling – Chicharito
 
Vidste du, at…:
sidst FC Köln sluttede højere end rivalerne fra Bayer Leverkusen var i 1995/96? I de 20 år er Köln rykket op i Bundesligaen fem gange, mens Leverkusen har spillet CL-bold i 10 sæsoner.
 
Dom:
Derby eller ej, de fleste faktorer peger på Leverkusen-sejr. Vi tror, at gæsterne trækker sig sejrrigt ud med en 2-0-sejr.

Læs flere optakter, analyser, interviews og meget mere om tysk fodbold hos Bulibold

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.