Tysk skandale: Videodommer-chefen bliver fyret
2017-04-23 10:05

24 point adskiller kampens to hold. Det afspejler også holdenes situation, hvor Schalke 04 kæmper for at holde liv i håbet om europæisk deltagelse i næste sæson, mens modstanderen fra Leipzigs plads i Europa er sikret.

Kampfakta:
Spillested: VELTINS-Arena
Dommer: Perl Günter
Kamptidspunkt: Søndag 17.30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
FC Schalke 04:
Efter at være slået ud af Europa League til Ajax, kan Schalke nu sætte fuld fokus på en slutspurt i Bundesligaen. Kampen torsdag røg ud i forlænget spilletid, hvilket må have kostet kræfter. Specielt måden det skete på, hvor de foran 3-0 med en mand i overtal alligevel indkasserede to scoringer, kan sagtens tænkes at have sat ligeså store mentale  spor som fysiske.

Schalke 04 er har indtil videre været præsteret vidt forskelligt på hjemme- og udebane. På hjemmebane er de det stærkeste hold udenfor top 5, mens de på udebane er ligaens fjerde dårligste hold med kun ti point. Derfor er det til Die Königsblauens held, at rundens opgør spilles på Veltins-arena, hvor man skal forsøge at opnå revanche, efter sæsonens første opgør mod Leipzig endte med et nederlag på 2-1.

Klubben fra Gelsenkirchen ligger på en skuffende 11. plads og har fire point op til Freiburg på sjettepladsen. Omvendt har de kun fem point ned til 16. pladsen, så der skal ikke mange pointtab til, før de havner i en ubehagelig situation i bundstriden. Pointtab har der været nok af i de seneste fire kampe, hvor de blandt andet tabte med 2-1 på udebane til bundproppen fra Darmstadt. De vandt dog seneste hjemmekamp 4-1 på fornem vis over Wolfsburg.

Til forskel fra seneste kamp må Weinzierl undvære karantæneramte Kehrer, som fik rødt kort mod Darmstadt. Derudover må han fortsat se bort fra Baba, Naldo, Choupo-Moting og Embolo, ligesom Goretzka er tvivlsom efter at være udskiftet i torsdagens Europa League kvartfinale. Det forventes også, at minimum Kolasinac spares efter at have spillet 120 minutter i kampen mod Ajax. I en forvejen skadesplaget trup er det i øvrigt vigtigt, at hverken Geis, Schöpf eller Burgstaller får gult, da det vil medføre karantæne til næste kamp.

RB Leipzig:
Oprykkerne fra Leipzig har haft en formidabel sæson, hvor de med deres genpres har vundet mange point. Dette har medført en flot andenplads, hvor de allerede nu er sikret europæisk deltagelse i næste sæson. Holdet mangler dog fortsat seks point, før de er sikker på deltagelse i det forjættede land, Champions League.
Die Roten Bullen havde et mindre formdyk i marts, hvor de tabte point tre kampe i træk. Man må dog sige, at Hasenhüttl har fået vendt sit mandskabs formkurve, da de har vundet de sidste fire kampe. De er således det hold, der i april har fået flest point.

Tager vi danskerbrillen på, skyldes månedens succes blandt andet Yussuf Poulsens genkomst efter sin skade, hvor han har leveret gode præstationer med to mål og tre assist til følge. Ser vi bort fra danskeren, har Keita imponeret med flot spil og fire mål i fire kampe. Dette er ligeså mange mål, som Keita havde formåede at score i de første 22 kampe. 

Hasenhüttl kan glæde sig over, at den eneste skadet spiller er Lukas Klostermann. Udover de tre point håber Hasenhüttl formentlig at topscoreren Timo Werner ikke får et gult kort, da det vil give karantæne i næste kamp.

Karantæner:
FC Schalke 04: Thilo Kehrer
RB Leipzig: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Schalke 04: Fährmann - Coke, Höwedes, Nastasic, Aogo - Goretzka, Bentaleb - Schöpf, Meyer, Caligiuri - Burgstaller
RB Leipzig: Gulacsi - Bernardo, Orban, Compper, Halstenberg - Keita, Demme - Sabitzer, Forsberg - Werner, Poulsen

Vidste du, at…:
Leipzigs sportsdirektør Ralf Rangnick har været træner for Schalke over to omgange (fra september 2004 til december 2005 og marts til september 2011)? Her vandt han 31 af sine 57 Bundesligakampe, hvilket betyder, at Rangnicks sejrede i 54,4 procent af kampene. Dette er bedst af alle Schalke trænere, der har været mindst en halv sæson (17 kampe) i trænersædet.

Dom:
Spørgsmålet er, om Schalkes Europa League kamp vil koste på kræfterne i en skadesplaget trup, og hvor meget de kan tillade sig at rotere i en svær situation. Schalke 04 er stærke på hjemmebane, men møder ligaens pt. mest formstærke hold, som gerne vil sikre sig adgang til Champions League hurtigst muligt. Kampen ender ligesom sæsonens første opgør med en 2-1 sejr til Leipzig.

bulibold.dk er Danmarks største side om tysk fodbold. Vi giver dig interviews, spiltips, rejseguides og meget mere

SENESTE NYT...
OP | NED