• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga bulibold

Optakt: Hamburger SV – Gladbach

Optakt: Hamburger SV – Gladbach

Gæsterne kom tilbage på sporet med en sejr i sidste uge og møder søndag HSV, der er endt i en mindre krise efter seks kampe uden sejr.

Af bulibold

Kampfakta:
Spillested: Volksparkstadion, Hamburg
Dommer: Aytekin
Kampstart: Søndag 15:30
På tv: Eurosport DK

Holdnyt: 
Hamburger SV:
HSV er inde i en virkelig dårlig stime, også selvom det blev til et enkelt point i sidste rundes kamp mod Köln.
 
Faktisk er det ikke blevet til sejr siden Nordderbyet mod Werder Bremen tilbage i november, og Labbadia og co. er stille og roligt gået fra en midterplacering til nu at være en reel del af bundkampen.
 
Mod Gladbach skal de forsøge at dæmme op for gæsternes sprudlende offensiv, men det bliver uden forsvarskrumtappen og anfører Djourou, der må sidder over med karantæne - hans første nogensinde i Bundesligaen.
 
Udover Djourou er også Gregoritsch ude, ligesom både Spahic og Sakai måtte afbryde træningen med diverse småskavanker i midtugen. Til gengæld er Ekdal igen klar for HSV, men da han ikke har spillet i lang tid, bliver det nok kun til en plads på bænken.
 
I front bliver der med al sandsynlighed genvalg til Drmic, der skal forsøge at gøre det onde mod sin tidligere arbejdsgiver.
 
Gladbach:
Gæsterne fik stoppet den dårlige indledning på foråret på imponerende vis, da de malttrakterede Werder Bremen sidste fredag med en 5-1 sejr.
 
Kampens spiller, og også rundens spiller, Andreas Christensen var efter kampen det helt store samtale emne, da han scorede to gange og satte en tyk streg under sit enorme potentiale.
 
Til kampen mod HSV er Granit Xhaka tilbage efter endt karantæne, og det er godt nyt for Gladbach. Med Xhaka har die Fohlen således et pointgennemsnit på over to, mens de kun i gennemsnit samler lige under et point sammen, når han sidder ude.
 
Torsdag vendte Herrmann for første gang efter sin skade tilbage til træningen, men der går naturligvis et par uger endnu, før han er klar til at hjælpe sine holdkammerater. Schubert må også fortsat undvære Dominguez, Jantschke, Schulz og Hahn.
 
Elvedi har kæmpet med influenza i løbet af ugen, og hvis ikke han når at blive rask, kan Korb afløse ham på backen.
 
Karantæner: 
Hamburger SV: Djourou
Gladbach: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
Hamburger SV: Adler - Diekmeier, Cleber, Spahic, Ostrzolek - Kacar, Holtby - N. Müller, Hunt, Drmic - Lasogga
Gladbach: Sommer - Elvedi, A. Christensen, Hinteregger, Wendt - Dahoud, G. Xhaka - Hazard, F. Johnson - Stindl, Raffael
 
Vidste du, at...:
sidst de to hold mødtes vandt HSV med 3-0? Det er deres største sejr i sæsonen, og kampen blev samtidigt også Lucian Favres sidste i spidsen for Gladbach.
 
Dom:  
HSV er uden sejr siden november, de mangler Djourou, og de møder et Gladbach-hold, der med Xhaka tilbage på banen bør være for stor en mundfuld. 3-1 sejr til gæsterne.

Læs flere optakter, analyser, portrætter og meget mere om tysk fodbold hos Bulibold

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus