• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga bulibold

Optakt: Herta BSC - Hannover 96

Optakt: Herta BSC - Hannover 96

Gæsterne har fået ny træner, og med elleve point op til stregen skal han hurtigt skabe resultater. Fredag møder de Hertha, der skal forsøge at holde fast i deres tredjeplads.

Af bulibold

Kampfakta:
Spillested: Olympia stadion, Berlin
Dommer: Brand
Kampstart: Fredag 20:30
TV: Eurosport DK

Holdnyt:
Hertha Berlin
Hovedstadsklubben fik en ordentlig snitter, da de i sidste weekend rendte ind i Gladbachs gegenpres-maskine. Borussianerne var taktisk og teknisk overlegne og fik pillet glansen af sæsonens overraskelse med en 5-0-sejr.
 
Ikke nok med at selvtilliden nok har taget et dyk ovenpå dét nederlag, så er Herthas Champions League-plads efterhånden også kommet i fare med kun tre point ned til netop Gladbach samt Leverkusen.
 
Dagens modstander er dog af den noget mere overkommelige slags, og så er man også tilbage på hjemmebanen, hvor man har vundet de tre seneste kampe og scoret mindst to gange. Desuden har Hertha ikke tabt en fredagskamp under træner Dardai.
 
Til kampen må man undvære John Brooks i forsvaret, men ellers er det et velkendt Hertha-hold vi får at se.
 
Hannover 96
Gæsterne ligger helt sidst med elleve point op tilden rigtige side af stregen. Først på ugen – og efter endnu et nederlag – blev Thomas Schaaf fyret og tøjlerne overladt til ungdomstræneren Daniel Stendel.
 
Trænerfyringer kan fra tid til anden give et hold et boost, men Hannover er så godt som rykket ned, og tidligere trænerfyringer har jo heller ikke vist sig nyttige for Hannover.
 
Holdet har tabt 13 af de seneste 14 kampe og kun scoret i to af de sidste 10 opgør, og mest af alt ligner spillerne alle sammen nogen, der ønsker sig langt væk.

Angriberen Hugo Almeida, der ellers blev hentet ind som redningsmand i vinters, er tilsyneladende faldet i unåde i klubben. I hvert fald var han ikke med i træningen i løbet af ugen, og det forventes heller ikke at han er med i truppen fredag aften.

 
Karantæner:
Hertha BSC: Ingen
Hannover 96: Ingen
 
 
Bud på opstillinger:
Hertha BSC: Jarstein - Weiser, S. Langkamp, Stark, Plattenhardt - Lustenberger, Skjelbred - Haraguchi, Darida, Kalou – Ibisevic
Hannover 96: Zieler - H. Sakai, Milosevic, C. Schulz, Sorg - Schmiedebach, Hoffmann - Karaman, Kiyotake, Bech - A. Sobiech
 
Vidste du, at…:
Ron-Robert Zieler har spillet alle Bundesliga-kampe de sidste fem år? Dagens kamp bliver den 171. i rækken – i træk! – og det er kun overgået af tre koryfæer: Maier, Stein og Schumacher!
 
Dom:
Der skal en peptalk af en anden verden til for at ruske op i det her Hannover-hold. Spørgsmålet er, om ikke Hertha, foruden at have mest kvalitet, også har mest på spil. Vi tror på en hjemmesejr på 2-0.

Læs flere optakter, analyser, portrætter og meget mere om tysk fodbold hos Bulibold

 

Superliga

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Endnu en vigtig kamp i jagten på tredjepladsen, bronzemedaljer og europæisk fodbold. Esbjerg har overtaget mod Brøndb...

Mere Superliga

Fokus