Tysk skandale: Videodommer-chefen bliver fyret
2016-02-12 13:47

To af ligaens mest formstærke hold i kamp om Champions League pladserne.

Kampfakta:
Spillested: Coface-Arena, Mainz
Dommer: Gräfe
Kampstart: Fredag 20:30
På tv: Eurosport DK

Holdnyt: 
Mainz:
Med to sejre i træk er Mainz kravlet op på en syvendeplads i tabellen, og med en sejr i fredagens kamp kan de for en stund rykke helt op på fjerdepladsen.
 
Schalke er dog ikke just en ønskemodstander for Mainz. Kun en af de seneste ni indbyrdes opgør er endt med sejr til Karnevalsklubben – den ligger dog ikke langt tilbage, da det i sidste sæson blev til en 2-0 sejr hjemme på Coface-Arena.
 
Opgøret er i øvrigt Mainz’ fredagskamp nummer seks i denne sæson, og det er mere end noget andet Bundesliga-hold. Selvom de fleste klubber foretrækker at afvikle deres kampe om lørdagen, så har fredag indtil videre vist sig som en forholdsvis gunstig dag for Mainz. I hvert fald er det i snit blevet til 2 point om fredagen, mens det blot er blevet til 1,3 de øvrige dage.
 
Til trods for at det er blevet til to sejre i træk, kniber det stadig for holdet at score. I de seneste fem kampe, er det blot blevet til to mål, og det hjælper næppe på situationen, at Muto er ude i de næste par kampe. Emil Berggren kommer dog ikke lige foreløbigt til at lukrere på muligheden for spilletid, da han også er ude med en skade. Det samme gør sig gældende for Klement og Soto.
 
Schalke:
Ligesom Mainz har Schalke vundet de seneste to kampe, og Breitenreiter har udover arbejdsro også for alvor fået kontakt med toppen igen. En sejr fredag vil endda sende dem op på en foreløbig tredjeplads.
 
Gode nyheder var der også for klubben I midtugen, da anfører Benedikt Höwedes begravede transferspekulationerne og underskrev en ny kontrakt til 2020 – uden frikøbsklausul.
 
Der går dog fortsat lidt tid, før han kan fejre et comeback på banen. Höwedes er ligesom Kehrer, Nastasic, Uchida og Höger fortsat ude med en skade.
 
Breitenreiter ser ud til for fjerde kamp i træk at give genvalg til sine startende 11. Eneste spørgsmål er, hvorvidt Choupo-Moting, der fik et slag i sidste kamp, når at blive klar. Hvis han må sidde ude, kan Schöpf, der scorede sit første mål for klubben i sidste runde, måske se frem til en startplads.
 
Højbjerg, der mod Wolfsburg slet ikke var ned I truppen, er formentlig tilbage på bænken igen.
 
Karantæner: 
Mainz: Ingen
Schalke: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
Mainz: Karius - Donati, Balogun, Bell, Bussmann - Baumgartlinger, Latza - Clemens, Malli, Jairo - Cordoba
Schalke: Fährmann - Junior Caicara, Neustädter, J. Matip, Kolasinac - Geis, Goretzka - L. Sané, M. Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
 
Vidste du, at...:
Mainz og Schalke sammen med Stuttgart er de eneste hold, der har vundet deres to seneste kampe i Bundesligaen?
 
Dom:  
Det kan let gå hen at blive en taktisk affære, hvor ingen af holdene for alvor ønsker at tage unødvendige chancer. En sejr vil lune godt for begge mandskaber, men de lever begge fint med uafgjort. 1-1.

Læs flere optakter, analyser, portrætter og meget mere om tysk fodbold hos Bulibold

 
SENESTE NYT...
OP | NED