• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Werder Bremen vs. Leverkusen

Foto: Getty Images

Der er mere live-fodbold mandag aften, når Werder Bremen tager mod Leverkusen i den tyske Bundesliga.

Af Torsten Kjems Hansen

Hen over weekenden otte Bundesliga-kampe afviklet problemfrit i genåbningen af den tyske liga. Mandag aften venter så det sidste opgør i spillerunden, når Werder Bremen tager mod Bayer Leverkusen.

Hjemmeholdet er godt og grundigt trængt på 17. pladsen i ligaen med fem point op til Fortuna Düsseldorf på 16. pladsen, der giver en livline via en playoff om at undgå nedrykning. 

Leverkusen er modsat med i det sjoveste selskab og kan med en sejr skyde sig helt op i haserne på Leipzig på den Champins League-givende fjerdeplads i tabellen. 

Her er nogle nøglepunkter til aftenens kamp, der bliver sat i gang klokken 20.30 og vises på TV3 Sport. 

 -Werder Bremen har kun vundet en af de seneste syv kampe mod Leverkusen – tre uafgjorte og tre nederlag (inkl. pokalkampe

- Leverkusen har historisk set scoret flere udebanemål mod Bremen end nogen andre Bundesliga hold – 62 mål

- Bremen har tabt ni af de seneste 11 Bundesliga-kampe – og bare hentet fire point i disse.

- Bremen har tabt seks hjemmekampe i træk og er ikke kommet på scoringstavlen i de fem seneste. Begge dele er negative klubrekorder.

- Bremen har lukket hele 55 mål ind i sæsonen og har dermed det værste forsvar af alle klubber i ligaen i denne sæson. Det har ikke været værre efter 24 kampe siden sæsonen 79/80, hvor det endte med nedrykning. Dengang var der lukket 58 mål ind på samme tidspunkt i sæsonen.

- Leverkusen er ubesejret i de seneste fem kampe i Bundesligaen med fire sejre og en uafgjort. Den form har kun Bayern München præsteret lige så godt.

Læs også:Marcus Ingvartsen om nederlag til Bayern: Mål på dødbolde er ikke godt nok

- Leverkusen har hentet 19 point i forårets otte kampe, hvilket klubben kun har præsteret en gang tidligere – nemlig i sæsonen 99/00

- Kai Havertz, der er transfervarm i flere europæiske storklubber, er den yngste spiller i Bundesligaens historie til at score 30 mål i den bedste tyske række. Det præsterede han i en alder af 20 år, otte måneder og 25 dage.

- Kai Havertz har i forårets otte første kampe været med i hele otte mål – fire scoringer og fire assists – han var med i tre scoringer i hele efteråret.

- I den sidste kamp inden nedlukningen smed Werder Bremen en 2-0-føring mod Hertha Berlin – kampen sluttede 2-2. Det er første gang, at klubben smider en to-måls-føring i ligaen siden december 2017.

- Bremen har smidt 21 point væk i sæsonen efter at have været foran på et tidspunkt i kampene.

- Efter 21- indskiftninger startede Leverkusens Paulinho for første gang i Bundesligaen i den sidste kamp inden nedlukningen. Det viste sig som en fremragende ide, da han var med i tre mål i 4-0—sejren over Frankfurt – to scoringer og en assist. Dermed blev han den første spiller i klubbens historie til at være med i tre mål i sin første Bundesliga-start.

Læs også:Tidligere FCK'er på vej tilbage fra skade: Han har set uforskammet godt ud

Opta-statistikkerne er leveret af SpilXperten

Stillingen i Bundesligaen:

Læs også:Mareridsstart: Se Rønnow-konkurrent lukke mål ind efter 36 sekunder

Læs også:Turneringschef: En dansk "Boxing Day" er en mulighed

Læs også:Hele sæsonen var i fare: Tidligere FCK'er gør overraskende tidligt comeback

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020