Overbevisende Hertha fik håneretten i Berlin-derbyet

Hertha Berlin var ovenpå det meste af fredagens Berlin-derby mod Union Berlin og vandt 4-0 på tre hurtige scoringer i anden halvleg.

Marcus Ingvartsen var i startopstillingen, da Union Berlin i sidste weekend tabte 2-0 til Bayern München, og danskeren fik genvalg i fredagens Berlin-derby.

Hertha var omvendt kommet forrygende fra land under den nye cheftræner, Bruno Labbadia, og det var også værterne, der tegnede sig for opgørets første store chance.

Vedad Ibisevic fik forlænget en lang bold, der sendte Dodi Lukebakio alene igennem med Rafal Gikiewicz, men den polske målmand kom godt ud af sit bur og fik reddet afslutningen fra belgieren.

Små ti minutter senere kom også Matheus Cunha frem til en stor mulighed, men igen fik Gikiewicz reddet situationen for Union Berlin.

Således var stillingen 0-0 ved pausen.

Fem minutter inde i anden halvleg fik Hertha Berlin til gengæld prikket hul på målbylden, da Marvin Plattenhardt slog et præcist indlæg ind i hovedet på Ibisevic, der headede hjemmeholdet i front.

Og så var Hertha-angriberne ellers spillet varme.

For bare få minutter senere slog man et hurtigt kontraanagreb, hvor Lukebakio til sidst var alene igennem med Gikiewicz. Her fik han afdriblet den 32-årige keeper, og så kunne han stille og roligt lægge bolden i mål til 2-0.

Føringen blev yderligere udbygget efter en times spilletid, da Matheus Cunha fik lagt bolden til rette på kanten af feltet, hvorfra han klappede kuglen i kassen med et tørt hug.

Marcus Ingvartsen var i mellemtiden blev skiftet ud, og han kunne fra bænken se et Dedryck Boyata heade 4-0-scoringen i nettet efter 78 minutter.

Til Ingvartsen og co.'s held stoppede det imidlertid her, og Hertha Berlin avancerer nu til Bundesligaens tiendeplads med 34 point for 27 kampe. Union Berlin ligger nummer 12 med 30 point.