• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

RB Leipzig vendte 1-2 til 4-2 mod Leverkusen

RB Leipzig vendte 1-2 til 4-2 mod Leverkusen
Foto: Getty Images

Bayer Leverkusen var foran 2-1 ved pausen, men i anden halvleg skiftede RB Leipzig gear og endte med at vinde 4-2.

Af Victor Risager

RB Leipzig måtte undvære en sygdomsramt Yussuf Poulsen, men de kunne alligevel sikre tre point, da de lørdag eftermiddag gæstede Bayer Leverkusen. 

Efter blot ti minutter kom værterne foran, da RB Leipzigs Willi Orban begik straffe, og det tog den Leverkusen-kometen Kai Havertz sig køligt af. Men den scoring varede blot seks minutter, hvor RB Leipzig fik udlignet på et smukt frisparksmål af Marcel Sabitzer.

Igen skulle der dog kun gå seks minutter, før bolden var i netmaskerne igen. Og igen var det 19-årige Havertz, der var på spil. Efter et hjørnespark endte bolden nemlig for fødderne af Havertz, der flugtede den benhårdt i mål via stolpen.

Den stilling holdt indtil pausen, men umiddelbart efter pausen endte bolden i mål igen, da Leverkusens Leon Bailey afsluttede et kontraangreb med en hård afslutning. Scoringen blev imidlertid annulleret for offside af videodommeren, VAR.

I stedet kunne RB Leipzig udligne efter 64 minutter. Timo Werner modtog bolden i venstre side, hvorfra han trak ind i feltet og flot sparkede bolden forbi den tidligere Leverkusen-keeperen Lukas Hradecky, der har en fortid hos både Esbjerg fB og Brøndby IF.

Og RB Leipzig endte også med at løbe med sejren.

Efter 71 minutter blev der således dømt straffe til RB Leipzig som følge af hånd på bolden, og fra ellevemeterpletten svigtede svenske Emil Forsberg ikke. Kort før tid lukkede og slukkede Leipzigs Matheus Cunha, da han udnyttede sløset forsvarsspil og scorede til 4-2 med et fantastisk lob over Hradecky. Der blev ikke scoret mere.

Resultatet betyder, at RB Leipzig fortsat ikke har tabt i Bundesligaen siden forårspremieren, hvor de er på tredjepladsen. Omvendt har Leverkusen tabt deres seneste tre kampe, mens de er nummer otte i Bundesligaen. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.