• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Schjønberg vil være træner igen - og gerne i Kaiserslautern

Schjønberg vil være træner igen - og gerne i Kaiserslautern
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere Kaiserslautern-spiller Michael Schjønberg har snart gået et år uden trænerjob, og det gibber i ham for at komme tilbage i fodboldens verden. Det må gerne blive hos den tyske traditionsklub, hvor han tilbragte de bedste år af sit liv.

Af Anders Dehn

Det er langt tid, siden fodboldinteresserede danskere har hørt noget til Michael Scjønberg, der blev fyret i FC Svendborg for et år siden på grund af klubbens økonomiske problemer, men fredag formiddag dukkede han op igen.

Det var den tyske avis Bild, der bragte ham i spil som ny cheftræner i kriseramte Kaiserslautern. Klubben har netop fyret Norbert Meier efter en sæsonstart, der har budt på to point efter syv kampe. Ifølge avisen er Schjønberg blot én af flere kandidater, men han er ikke desto mindre på blokken.

Læs også: Michael Schjønberg bringes i spil til trænerjob i 2. Bundesliga

Den tidligere Esbjerg-, Hannover-, OB- og Kaiserslautern-spiller er opsat på at vende tilbage i et trænerjob, efter han forlod Svendborg i begyndelsen af oktober i fjor og siden har arbejdet med udsatte unge i Assens Kommune.

- Jeg vil meget gerne være træner igen, for fodbolden har en speciel plads i mit hjerte. Jeg er 50 år nu og har spillet fodbold, siden jeg var 10, så det har fyldt mit liv i 40 år, og det må det gerne blive ved, siger Michael Schjønberg til tipsbladet.dk.

Det ville ikke gøre noget, hvis det blev i klubben og byen, som står ham og familien nær.

- Det er et sted, hvor jeg har haft den bedste tid i mit liv. For mig var det et godt sted at være, men som det er alle steder i fodbold, er andre også blevet bragt i spil, men jeg synes, det er positivt. Det er klart en ting, jeg godt kunne tænke mig, siger Schjønberg.

- Jeg har ikke været i så mange klubber som mange andre, og den klub har en særlig betydning. Ikke bare for mig, men for hele min familie. Vi var der for halvanden måned siden i sommerferien for at besøge venner og bekendte, og det var et rigtig dejligt gensyn.

Michael Schjønberg vil ikke komme ind på, om han allerede har haft indledende snakke med Kaiserslautern, hvor han også begyndte sin trænerkarriere som U17-træner i 2003, og hvor han i syv måneder af 2007 var sportsdirektør. 

Siden har karrieren som fodboldleder været nedadgående med ophold i FC Vestsjælland (både som sportslig ansvarlig og træner), Vålerenga, Nest-Sotra og altså senest FC Svendborg. Schjønberg mener dog, at han har lært af fortidens fejltrin.

- Nu har jeg arbejdet med de unge i Assens i 14 måneder og er blevet fastansat, og der er helt sikkert noget, man kan tage med. Det kan godt være, at jeg har været en hidsigprop, og lunten været kort tidligere, men vi udvikler os alle som mennesker. Vi bliver ældre og forhåbentlig også klogere, siger Schjønberg.

Skulle han blive den næste Kaiserslautern-træner, får han landsmanden Mads Albæk som spiller. Han skiftede til klubben fra IFK Göteborg i sommer. Klubben går dog en måske svær fremtid i møde, og ifølge Bild vil en eventuel nedrykning få store økonomiske konsekvenser.

Superliga

Mere Superliga

Fokus