• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Oliver Okstrøm

Stuttgart i problemer: Union Berlin driller sydtyskerne i nedrykningsdrama

Foto: Getty Images

Den første kamp mellem Stuttgart og Union Berlin endte 2-2 forud for returopgøret i den tyske hovedstad på mandag.

Af Oliver Okstrøm

Den tyske traditionsklub Stuttgart klarede sig udenom den direkte nedrykning fra Bundesligaen i denne sæson, men undgik ikke to playoff-kampe mod tredjepladsen fra landets næstbedste række.

I denne sæson er det hovedstadsklubben Union Berlin, som dermed banker på til en oprykning, og efter den første kamp, der blev spillet torsdag aften har berlinerne bestemt stadig en god mulighed for at spille i Bundesligaen efter sommerferien.

Her endte det nemlig med 2-2 i Stuttgart i en kamp, der svingede frem og tilbage på resultattavlen i en chancerig kamp. Det første mål kom kort før pausen, da Stuttgarts Christian Gentner scorede til 1-0. Allerede minuttet efter udlignede Union Berlin til 1-1, da nigerianske Suleiman Abdullahi efter teknisk snilde fik udlignet.

Efter pausen var det igen Stuttgart, der kom i front, da den tidligere tyske landsholdsangriber Mario Gomez scorede til 2-1 efter 51 minutters spil efter en småheldig afslutning, der blev styret ind af en Union-spiller. 

Syv minutter senere blev det 2-2, da Friedrich headede et hjørnespark i kassen, og dermed er det helt lige med et lille plus til Union forud for returkampen i Berlin. Hvis det ender med en nedrykning for Stuttgart, så kender eksempelvis målscorer Christian Gentner turen ned i 2. Bundesliga, som han spillede i tilbage i 2016/17-sæsonen for klubben. Dengang var det første gang i 41 år.

Returkampen spilles på mandag, som også er den sidste kamp i det tyske i denne sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.