• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Ole Hoffskov

Tysk fodboldboss kan have vaccine mod coronavirus klar til efteråret

Foto: Getty Images

Hoffenheims ejer Dietmar Hopp håber at kunne præsentere en vaccine mod coronavirus til efteråret.

Af Ole Hoffskov

Forskere over hele verden arbejder på at finde en vaccine mod den coronavirus, der har lige nu har sendt Europa på den anden ende, og det kan blive et velkendt navn inden for fodboldens verden, der som den første er klar med den efterspurgte vaccine.

Det drejer sig om 79-årige Dietmar Hopp, der ejer Bundesliga-klubben Hoffenheim. Den tyske milliardær står bag et firma, der er meget langt fremme med en coronavirus-vaccine.

Læs også:Jan Bech lover: Corona får ingen konsekvenser for mit engagement i Brøndby

- Han er en speciel mand, der spiller en meget vigtig rolle i kampen mod coronavirussen, siger Alfred Schreuder, der er cheftræner i Hoffenheim, i et interview med Algemeen Dagblad og tilføjer:

- Han håber at have en vaccine klar i efteråret. Donald Trump har allerede ønsket at få den til USA, og han har tilbudt en masse penge, men det har han (Hopp, red.) afvist, fordi han vil have, at vaccinen skal komme hele verden til gavn og ikke bare et land.

Læs også:Kina satser på sæsonstart om tre uger

Dermed går mange lige nu rundt og krydser fingre for Dietmar Hopp og hans hold af forskere, men faktisk er Hoffenheim-ejeren til dagligt én af de mest upopulære skikkelser i tysk fodbold. Det var bannere med smædeord om Dietmar Hopp, der 29. februar førte til et længere spilstop mellem Hoffenheim og Bayern München i Bundesligaen, og sådanne bannere bliver Hopp tit mødt af.

Protesterne bunder i utilfredshed med, at en rigmand som Dietmar Hopp kan sidde med alle trumferne i en fodboldklub. Dietmar Hopp ejer 96 procent af Hoffenheim. 

Læs også:Tidligere landsholdsspiller husker tilbage: Har gode minder med Elton John

Læs også:Corona i Premier League: Det vil være særdeles skidt

Læs også:Krisen bliver værre: Premier League-klubber vil skære ned på spillernes løn

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.