Underholdende Bundesliga-derby i bund-gys

Det klassiske Nordderby blev en underholdende affære, hvor Werder Bremen i to omgange kom flot tilbage mod Hamburger SV.

Der var krise i begge lejre, da det traditionsrige tyske Nordderby lørdag ventede. Her var der tiltrængte scoringer for trængte Hamburger SV, der trods to føringer ikke kunne slå rivalerne fra Werder Bremen i en kamp, der sluttede 2-2.

Der har ikke været meget at juble over for HSV i denne sæson, men værterne fik en drømmestart. I kampens andet minut blev et godt indlæg slået ind til Michael Gregoritsch, der med stor kraft headede hjemmeholdet foran til stor ekstase på lægterne. Den føring fik dog ikke lov at holde længe. 11 minutter senere fik Fin Bartels nemlig chancen fra kanten af feltet, og den mulighed blev flot omsat til 1-1.

En underholdende indledning blev fulgt op af en ny scoring fra kriseramte Hamburg. Nicolai Müller fandt Michael Gregoritsch tæt under mål, hvor angriberen let kunne skabe ny jubel med sin træffer til 2-1. Alligevel kom Werder Bremen igen tilbage. I halvegens sidste minut bankede Serge Gnabry bolden i nettet, og så måtte de to hold gå til pause med 2-2 på tavlen.

Anden halvleg blev mere intens end køn. De helt store chancer udeblev, og effektiviteten fra første halvlegs målfest blev ligeledes glemt i kabinen. Hamburger SV kom tæt på med et par løse forsøg midtvejs, men helt farligt blev det aldrig. I slutfasen jagtede begge mandskaber en tiltrængt sejr, men med 2-2 som resultat er de begge fortsat under nedrykningsstregen i Bundesligaen.

I lørdagens øvrige kampe var der også remis for Borussia Mönchengladbach, der havde Jannik Vestergaard og Andreas Christensen med fra start. Gladbach kom ellers foran hjemme mod Hoffenheim, men opgøret sluttede uden vinder med 1-1. Samme cifre måtte problemramte Wolfsburg nøjes med i udekampen mod Ingolstadt.

Borussia Dortmund spillede en forfærdelig kamp ude mod Frankfurt, og selvom gæsterne kom tilbage på 1-1, kunne Lukas Hradecky og Frankfurt hurtigt juble med scoringen til 2-1, der også blev kampens resultat. FC Köln og Augsburg blev en målløs affære og sluttede 0-0.

Senere lørdag tørner Bayern München og Leverkusen sammen.