Vanvittige Lewandowski slog vild rekord i smal Bayern München-sejr

Robert Lewandowski scorede for niende kamp i træk, da Bayern München tog en smal men fortjent 2-1-sejr over oprykkeren Union Berlin

Bayern München skulle lørdag eftermiddag forsøge at tage en favoritsejr over oprykkerne Union Berlin, som havde den danske angriber Markus Ingvartsen med i startopstillingen. Ingvartset kunne dog ikke forhindre, at rekordmestrene tog en smal med fortjent 2-1-sejr på hjemmebane efter en kamp, som dog var ved at blive spændende til sidst.

Bayern München kom foran efter 13 minutters spil ved Benjamin Parvard. Et hjørnespark med bokset væk af Union Berlin-keeper Rafał Gikiewicz og faldt lige ned for fødderne af franskmanden, som stensikkert flugtede bolden i mål.

Der var ikke de store trusler fra Union Berlin, og det helt store spørgsmål ved kampen var, om Robert Lewandowski skulle formå at score. Et mål i dag ville nemlig være niende kamp i træk, og Lewandowski ville dermed overtage den rekord, som den tidligere Borussia Dortmund og nuværende Arsenal-spiller Pierre-Emerick Aubameyang har siddet på – og selvfølgelig skulle han få scoret i kampen.

Polakken var mildest talt heldig med, at hans kiksede aflevering ramte en uforvarende modspiller og endte tilbage i hans fødder, men herefter viste han, hvorfor han nu har sat en imponerende rekord. Fra kantet af feltet var Lewandowski nemlig iskold, da han efter 53 minutter placerede den i højre side af målet bag en chanceløs Rafał Gikiewicz i Union Berlin-buret.

Få minutter senere fik Union Berlin alletiders mulighed for at bringe sig tilbage i kampen. Dommeren måtte få hjælp af VAR til at opdage, at Ivan Perišić havde hånd på bolden i feltet, hvillket betød straffespark til gæsterne. Det skulle svenske Sebastian Andersson, men han misbrugte på Manuel Nueuer, som på fremragende vis nåede helt ned og pille bolden ved den højre stolpe.

Herefter pressede Bayern München på i den modsatte ende, og hjemmeholdet var tættere på at udbygge føringen, end gæsterne var på at reducere. Med mindre end ti miunutter tilbage troede Robert Lewandowski, at han havde scoret igen, men målet blev annulleret af VAR, da Serge Gnabry, som stod for assisten, var offside. Og i stedet blev kampen pludselig spændende igen.

Med cirka fem minutter tilbage på uret fik Union Berlin nemlig straffespark igen, og denne gang blev Sebastian Polter sat til at tage sig af det. Han var stensikker fra 11-meterpletten, og lagde op til et drama i slutminutterne.

Men, dramaet udeblev, og Bayern München slap derfor samtidig med skrækken for et sent comeback af gæsterne. Tværtimod var hjemmeholdet flere gange tæt på at lukke kampen. Det blev dog ikke til flere mål i kampen, som derfor endte med en smal sejr til Bayern München.

Med sejren rykker Bayern München op på førstepladsen i Bundesligaen foran den helt store overraskelse, Freiburg, som samtidig med Bayern Münchens kamp vandt topopgøret mod Yussuf Poulsens RB Leipzig med 2-1. Både Mönchengladbach og Wolfsburg kan dog overtage førstepladsen, hvis de vinder deres respektive kampe i morgen, søndag.