• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Benjamin Lillelund

Yussuf Poulsen lynede i Leipzig-storsejr

Foto: Lars Ronbog/Getty Images

RB Leipzig tordner videre mod andenpladsen i Bundesligaen med dagens sejr over Freiburg.

Af Benjamin Lillelund

Forud for denne sæson rykkede RB Leipzig op i Bundesligaen, og det må siger at være gået over al forventninger. Med kun en håndfuld runder tilbage ligger oprykkerholdet nemlig på andenpladsen med syv point ned til Hoffenheim.

I dag skulle RB Leipzig så forsøge at komme tættere på sølvmedaljerne i mødet mod Freiburg. Det gik som planlagt, da de fik tre sikre point med en hjemmesejr på 4-0.

Det var danske Yussuf Poulsen, som scorede sit tredje sæsonmål, da han efter 36 minutter sendte RB Leipzig på sejrskurs.

Få minutter senere var selvsamme Poulsen i oplæggerens rolle, da han assisterede Timo Werner ved 2-0-målet.

I starten af anden halvleg dræbte Naby Keita al den spænding, der måtte være tilbage i kampen, da han scorede til 3-0, mens Diego Demme rundede kampen af med målet til 4-0, som altså blev kampens slutresultat.

RB Leipzig har nu 61 point efter 29 ud af 34 runder, stadig med syv point ned til Hoffenheim. Oprykkerne har syv point op til førerholdet Bayern München, som dog har spillet en kamp færre.

Dortmund holdt sig også inde i yderkanten af kampen om andenpladsen, da de vandt 2-1 over Eintracht Frankfurt. Marco Reus, Sokratis Papastathopoulos og Pierre-Emerick Aubameyang grundlagde Dortmunds sejr, men Marco Fabian scorede taberholdets enlige kasse. Dortmund er på fjerdepladsen med 53 point og har dermed otte point op til RB Leipzig.

Superliga

Mere Superliga

Fokus