• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

"Zanka" skal spille kamp i aften: Det vil være yderst uansvarligt

Foto: Getty Images

Mathias "Zanka" Jørgensen har svært ved at forstå, at Fortuna Düsseldorf og de fleste andre Bundesliga-hold skal i aktion i denne weekend.

Af Anders Dehn

Danmark og Italien har for længst lagt de nationale fodboldrække på is. Selv FA og UEFA har handlet og sat henholdsvis Premier League og Champions League i bero. Men Bundesligaen spiller videre, og det undrer Mathias "Zanka" Jørgensen, siger han til DR Sporten.

Hans hold, Fortuna Düsseldorf, skal i aften møde Paderborn i et vigtigt bundopgør. Men så vigtigt er det ikke, at det overskygger hensynet til almenvellet og folkesundheden, mener den danske landsholdsspiller. 

Læs også:Virusekspert forudser: Jeg tror ikke, fodbold vender tilbage lige foreløbig

- For slet ikke at snakke om det faktum, at Bundesligaen nu nærmest er den eneste liga i Europa, som ikke er aflyst. Det ville være yderst uansvarligt at lade weekendens kampe løbe af stablen, og det havde jeg ikke forventet i Tyskland, siger "Zanka" til DR.

Hjemmekampen finder ganske vist sted uden tilskuere, ligesom alle andre kampe i Bundesligaen og 2. Bundesliga gør. Først fra næste runde skal ligaerne suspenderes, har den tyske ligaforening besluttet.

Læs også:Bekræftet: Dansk landskamp er blevet aflyst

Også Bayner München-stjernen Thiago har kritiseret, at kampene fortsat skal spilles, mens det meste af det øvrige Europa har sat sine ligaer på pause for at dæmpe smittefaren ved coronavirus. Han kaldte det blandt andet vanvid.

Thiagos chef Karl-Heinz Rummenigge, der er direktør i Bayern München, er dog ikke enig med midtbanespilleren. Han mener, der også er andre hensyn end de menneskelige, som man må tage hensyn til.

- Hvor længe varer coronavirussen? I sidste ende handler det om økonomi og den store betaling, klubberne modtager fra TV-udbyderne. Hvis den betaling udebliver, er der mange klubber, der får økonomiske problemer. Derfor synes jeg, det er den rigtige beslutning, at kampene bliver spillet, siger Karl-Heinz Rummenigge til Kicker.

Læs også:Premier League suspenderet frem til april

Læs også:Frankrig følger trop: Ingen fodbold i et par uger

Læs også:UEFA suspenderer Champions og Europa League - FCK's kamp udsat

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus