• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mads Bye Marboe

Ærgerlig Solbakken: Har sat os selv i en hård, mental situation

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken erkender, at det bliver svært at rejse sig efter tirsdagens nederlag til Røde Stjerne.

Af Mads Bye Marboe

FC København er færdige i årets Champions League-kvalifikation efter tirsdagens opgør mod Røde Stjerne.

Københavnerne spillede 1-1 med serberne hjemme i Parken, hvorfor opgøret måtte i straffesparkskonkurrence, hvor gæsterne altså trak det længste strå.

FCK havde ellers fået alle muligheder for videre avancement, da Nemanja Milunovic blev udvist kort efter pausen, og Ståle Solbakken erkender da også, at det bliver svært at komme sig ovenpå det dramatiske exit.

- Vi har sat os selv i en hård, mental situation nu. Vi burde have skabt flere chancer i den ordinære kamp, og vi var ikke skarpe nok på de chancer, vi fik. Men de står lavt og kompakt og forsvarer sig godt, og efter deres udvisning virker det som om, de bare venter på, at den skal gå til straffespark, siger han til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Vi prøvede med alle de offensive kort, vi har, og der var også flere gange, hvor bolden var lige ved at studse vej, men det skulle ikke være i dag. Og i straffesparks-konkurrencen havde både N'Doye og Bartolec chancen for at sætte det afgørende spark. Så det er frygteligt lige nu, og det er svært for mange af spillerne lige nu, hvor vi var så tæt på.

- Men sådan er fodbold. Vi vidste på forhånd, det ville blive tætte kampe og de små marginaler, og det må man sige, det blev. De var lidt bedre end os i Beograd, og vi var lidt bedre end dem i dag.

Næste opgave for Ståle Solbakkens mandskab bliver fredagens møde med Randers. Herefter venter en Europa League-kvalfikationskamp mod enten Riga eller HJK, og for nordmanden er det afgørende, at man får rejst sig hurtigst muligt.

- Men nu er der ikke andet for end at rejse os så hurtigt som muligt, og vi skal løfte os til en svær udekamp i Randers allerede på fredag. Og så må vi se, om vi skal møde Riga eller HJK i næste uge, for nu gælder det selvfølgelig om at tage den næste og sidste chance for at komme i europæisk gruppespil.

Det første opgør mellem Riga og HJK sluttede 1-1 i Riga.

Superliga

Mere Superliga

Fokus