• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League clbold.dk

Ærlig Buffon om svær tid i Juve: Alle spurgte til Buffon og ikke til Gigi

Gianluigi Buffon fortæller, hvordan han havde det svært tidligt i karrieren, og at han engang måtte melde fra til en Serie A-kamp.

Af clbold.dk

Gianluigi Buffon har i mere end 20 år været en af de største målmænd i verden, og han har blandt andet vundet VM med Italien og Serie A ni gange med Juventus.

Men det har ikke altid været lige let at være Buffon. Det fortæller den nu 40-årige keeper i et interview med Vanity Fair.

Ikke længe efter skiftet fra Parma til Juventus i 2001 havde Buffon en svær periode. Folk gik ikke op i mennesket Gianluigi Buffon, men kun fodboldspilleren Gianluigi Buffon, følte han.

- I et par måneder stoppede alt med at give mening. Det virkede som om, at ingen tænkte på mig, men kun på fodboldspilleren, jeg repræsenterede. Det var som om, at alle spurgte til Buffon og ingen spurgte til Gigi. Det var en virkelig svært, fortæller Buffon.

Det gik så vidt for målmanden, at han måtte melde fra til en Serie A-kamp, husker han. 

- Jeg var 25 år og var succesfuld, men en dag før en Serie A-kamp, gik jeg til målmandstærneren Ivano Bordon og fortalte ham, ”Ivano, gør Antonio Chimenti (reservemålmanden, red.) klar til at spille. Jeg føler mig ikke klar til det”. Jeg havde fået et panikanfald og var ikke i stand til at spille kampen, indrømmer Buffon, der mener at episoden var vigtig for hans karriere:

- Hvis jeg ikke havde haft den oplevelse, var den sky, der hang over mig, måske aldrig kommet væk. Jeg så situationen klart og forstod, at det var et vigtigt valg mellem at give op eller konfrontere de usikkerheder, vi alle har.

Buffon forlod Juventus i sommer efter 17 år i klubben til fordel for Paris Saint-Germain. Den 40-årige keeper nåede 656 kampe for Juventus. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus