Ajax er færdige i Champions League: Valencia og Chelsea går videre

Ajax er røget ud af Champions League, mens Valencia og Chelsea går videre til ottendedelsfinalerne.

I sidste sæson var Ajax en glædelig overraskelse i Champions League, hvor de blandt andet slog Real Madrid og Juvenus ud, før de måtte se sig slået af Tottenham i semifinalerne. I denne sæson når de imidlertid ikke så langt.

Ajax går således ikke videre fra gruppespillet i turneringen. Det står klart efter tirsdagens kampe.

Hollænderne kunne ellers sikre sig videre avancement i turneringen, hvis de undgik at tabe på hjemmebane til Valencia. Men det lykkedes ikke. Valencia vandt i stedet 1-0 efter et mål af Rodrigo i første halvleg.

Den spanske angriber blev spillet helt fri i Ajax’ felt, før han flot sparkede bolden ind i netmaskerne efter 24 minutter, og det blev kampens eneste mål.

I slutminutterne var der ellers lidt drama, da Valencias Gabriel Paulista blev udvist for voldelig adfærd, men Ajax formåede ikke at udnytte overtaget til at score i de sidste minutter, og det sluttede med en sejr til Valencia.

Andetsteds sikrede Chelsea sig den anden plads videre fra gruppe H, da de besejrede Lille med 2-1. Det første mål stod Tammy Abraham for med en nem afslutning tæt ved mål efter knap 20 minutter, og et kvarter senere fordoblede Cezar Azpilicueta føringen med et kraftigt hovedstød. Den tidligere Chelsea-spiller Loic Remy reducerede i anden halvleg, men det fik ikke indflydelse på kampens udfald, da Chelsea vandt alligevel.

Efter sejrene sluttede Valencia og Chelsea med 11 point hver, mens Ajax blot har hentet 10 point. Valencia slutter som nummer ét i gruppen, da de er bedre internt mod Chelsea.