• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Morten Jørgensen

Liverpool lader Shaqiri blive hjemme til Champions League-kamp

Liverpool har valgt at lade Xherdan Shaqiri blive hjemme fra Champions League-kampen mod Røde Stjerne Beograd for at undgå ophidsede fans.

Af Morten Jørgensen

Opdateret 10.33 med bekræftelse fra Liverpool.

Gennem mange år har Kosovos og Serbiens regering været i politisk konflikt, og Serbien har aldrig accepteret, at Kosovo har udråbt sig som en uafhængig stat. Det fører nu til, at Liverpool lader en af sine spillere blive hjemme fra en fodboldkamp.

Godt nok er Xherdan Shaqiri schweizisk landsholdsspiller, men midtbanespilleren er født i Gjilan, som er en del af Kosovo, men han har tidligt ikke tøvet med at vise, hvor han har sine rødder. 

Derfor er han ikke med i Liverpool-truppen til tirsdagens Champions League-kamp mod Røde Stjerne Beograd i den serbiske hovedstad, da frygter Liverpool, at det vil ophidse hjemmeholdets fans.

- Vi har hørt og læst spekulationerne og snakken om hvilken form for modtagelse, Shaqiri vil få, og selvom vi ikke har nogen idé om, hvad der vil ske, vil vi tage dertil og være 100 procent fokuserede på fodbold og ikke skulle tænke på andet. Det er alt, fortæller Jürgen Klopp til Liverpools hjemmeside.

- Vi er opsatte på at være respektfulde og forsøge at undgå distraktioner, som vil tage fokus væk i de 90 minutter, hvor det kun er fodbold, som er vigtigt. Så af den grund er Shaqiri ikke involveret, og han accepterer og forstår det. Shaqiri er vores spiller, vi elsker ham, og han vil spille mange kampe for os – men ikke på tirsdag.

Der er kampstart i Beograd tirsdag klokken 18.55, og kampen kan ses på TV3 Sport.

Superliga

Mere Superliga

Fokus