• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Sloth

Bitter Klopp er irriteret over kampafgørende straffespark

Foto: Getty Images

Jürgen Klopp var på ingen måde enig i det straffespark, som efter hans mening sørgede for, at Liverpool tirsdag aften tabte til Napoli i Champions League

Af Mikkel Sloth

Liverpool tabte tirsdag aften 0-2 på udebane til Napoli efter en ellers tæt kamp, hvor man skulle hen mod slutningen af opgøret for at finde afgørelsen. Først scorede Dries Mertens på et straffespark, og i overtiden afgjorde Fernando Llorente sagerne efter en fejl af Virgil van Dijk.

Særligt straffesparket var et stort tema efter kampen. Andy Robertsons tackling på José Callejón hørte næppe til blandt de mest tydelige straffesparksforseelser, og selvom Liverpool-manager Jürgen Klopp accepterede nederlaget, giver han til Liverpools hjemmeside udtryk for, at han er godt og grundig træt af situationen omkring straffesparket.

- Vi må acceptere resultatet, og det gør vi. Vi er meget selvkritiske, men det var ikke en dårlig præstation. Det var en kamp, man kan vinde i Napoli, men det gjorde vi ikke, fordi vi ikke scorede. Du vil have mindst et point, og det fik vi ikke på grund af straffesparket, siger Klopp, og uddyber om den kontroversielle situation:

- Jeg er sikker på, at der er forskellige syn på situationen, men når en spiller hopper, før der er kontakt, kan der ikke være straffespark. Vi kan ikke ændre det, så vi fortsætter. 

Straffesparket blev ikke kigget igennem på VAR, hvilket Jürgen Klopp ser som en fejl med tanke på, hvor kampafgørende situationen var. Men han anerkender også, at Napoli er et godt hold, som kan gå hele vejen - men da tyskeren forklarede hvorfor, kunne han ikke lade vær med fortsat at fremhæve straffesparket.

- De kan vinde turneringen. Hvis du har en god plan, og hvis du har gode spillere - hvilket de tydeligvis har - kan de vinde turneringen. Vi har selv set, at du ikke behøver at være det bedste hold i verden for at vinde Champions League, siger Klopp og afslutter med en stikpille:

- Du skal være i det rigtige øjeblik, du skal være heldig i nogle situationer, og når kun to fyre i rummet (VAR-rummet, red.) synes, der er straffespark, skal du acceptere det.

Du kan se alle mål og højdepunkter fra kampen, inklusiv straffesparket, i afspilleren øverst i artiklen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus