Brügge forværrede krisen for Henry og Monaco

Club Brügge ydmygede tirsdag aften Monaco med en 0-4 sejr på udebane i Champions Leagues gruppe A. Dermed har Thierry Henry stadig ikke vundet som Monaco-træner.

Monaco har fået en overordentlig skidt start på sæsonen. Den franske klub har ikke vundet en kamp siden den 11. august, og det har også betydet, at Arsenal-legenden Thierry Henry har overtaget managerposten.

Det blev dog heller ikke til hans første sejr i Monaco, da Club Brügge efter en kynisk præstation besejrede monegaskerne med hele 0-4.

Monaco startede bedst og bed fra sig allerede efter 6 minutters spil. Monacos midtbanetalent Sofiane Diop blev på flot vis spillet fri i feltet, men den 18-årige franskmands afslutning blev pillet af Ethan Horvath i Brügge-målet.

På trods af den fine, franske start, var det Club Brügge, der kom i front efter 12 minutters spil. Et indlæg blev sendt ind i feltet, og det meget passive Monaco-forsvar lod bolden passere hele vejen til bagerste stolpe, hvor Hans Vanaken nemt kunne bringe de gæstende belgiere i front.

Blot fem minutter efter udbyggede Brügge føringen. En afslutning blev blokeret med armen i det franske felt, og dommeren pegede på pletten. Målscoreren til 0-1, Hans Vanake, fik ansvaret, og med stor sikkerhed udplacerede han Monaco-keeper Diego Benaglio og fordoblede den belgiske føring.

Brügge skulle også komme foran med 0-3 inden pausen. Brügge-angriberen Wesley var helt alene med tre Monaco-forsvarere, men med et par fikse træk mod de passive forsvarspillere og en skarp afslutning sendte han 0-3 målet i nettet.

Monaco havde flere muligheder for en reducering inden pausen, men der blev ikke scoret mere, og dermed kunne Brügge gå til pause med en yderst overraskende 0-3 føring.

Anden halvleg blev en mere rolig en af slagsen, selvom Monaco rystede posen ved at sende to spillere på blot 17 år på banen.

Det var dog Brügge, der kort før tid udbyggede føringen. Et udspark endte efter horribelt forsvarsspil ud i en friløber til Brügge-anfører Ruud Vormer, der fuldendte ydmygelsen.

Med tirsdagens resultat er Club Brügge noteret for fire point i Gruppe A, mens Monaco er isoleret i bunden med blot et enkelt point.