• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Dansker spillede med Frenkie de Jong: Kunne let mærke, hvor god han var

Markus Bay spillede fire år på Ajax' ungdomshold, hvor han blandt andet var holdkammerat med Donny van de Beek, David Neres og Frenkie de Jong. Sidstnævnte viste fra dag ét, hvor talentfuld han var.

Af Anders Dehn

På søndag fylder Frenkie de Jong 22 år, men han har allerede etableret sig som en af international fodbolds stjerneskud. Til sommer skifter han fra Ajax til FC Barcelona.

Det ligner den typiske beskrivelse af endnu et af klubbens talenter, som Ajax gennem flere års kyndigt arbejde forvandler fra talentfuld teenager til topspiller. Men de Jong kom relativt sent til klubben som 18-årig.

Da blev han holdkammerat med Markus Bay, der fra 2013 til 2017 spillede på Ajax' ungdomshold og blandt andre også var holdkammerat til Donny van de Beek og David Neres. Han blev imponeret over sin nye medspiller på midtbanen.

- Fra dag ét kunne man let mærke, hvor god Frenkie de Jong var, da han kom som 18-årig. Hvis bare han kunne lægge lidt på fysisk og lære at spille voksenfodbold, var det tydeligt, at han kunne blive meget stor. Det er han så også blevet. Både Frenkie og Donny er to typiske hollandske drenge – meget venlige og godt opdraget, det bliver man også i Ajax. Og så er de sindssygt gode fodboldspillere, siger Bay til Politiken.

Mens de Jong endte med at slå igennem i Ajax og nu er på vej videre, fik Markus Bay aldrig debut for førsteholdet. Han skiftede til Viborg FF i sommeren 2017, og et år senere gik han videre til Fremad Amager.

Her er han fast mand på holdet, der stadig har en realistisk chance for at rykke op i Superligaen. Holdet har bare ét point op til Næstved BK på den tredjeplads, der vil betyde to playoffkampe mod nummer 13 fra Superligaen.

Frenkie de Jong og resten af Ajax-holdet møder i aften Tottenham i returkampen i Champions League-semifinalen. Hollænderne vandt 1-0 i London i det første opgør.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.