Ekspert: Det bliver hunde-hamrende svært
2014-07-30 21:40
Illustration

Det var en fuldstændig uacceptabel situation, der fandt sted, da FC Københavns medrejsende fans her til aften blev angreb af lokale tilskuere under FCK's kamp i Kiev. Det mener klubbens administrerende direktør, Anders Hørsholt.

I pausen af aftenens Champions League-kvalifikationskamp i Kiev mod Dnipro fandt en dramatisk episode sted. En gruppe af medrejsende FCK-fans blev angrebet af en større forsamling af lokale tilskuere, hvilket medførte, at fansene måtte flygte fra det udebaneafsnit, som de var blevet tildelt.

For FC Københavns administrerende direktør, Anders Hørsholt, var det en helt absurd situation, som bare ikke må finde sted.

- Det, der skete er totalt uacceptabelt, og det vil vi på ingen måde finde os i. Sikkerheden for vores medrejsende fans på sådan en tur skal være i orden, og det er jo netop derfor man har opdelt stadion med et specielt og lukket afsnit hvor udeholdets fans skal være, og hvor alle vores var samlet, som de skulle. Men når vi kan se, at de lokale ballademagere får mulighed for at komme fra hjemmeholdets afsnit og til udeholdets ved at gå direkte igennem den afspærring der er, så har sikkerheden fejlet. Det må ikke være muligt at komme fra hjemmeholdets afsnit til udeholdets. Og ansvaret for det er hos arrangøren, siger administrerende direktør Anders Hørsholt til FCK's hjemmeside.

-Heldigvis tyder det på, at ingen er kommet slemt til skade, og gudskelov for det. Det her kunne være gået helt galt, når de blev jagtet af en stor gruppe lokale tilskuere, selv efter de var hoppet over hegnet for at komme i sikkerhed på banen. Vi fik heldigvis alvoren til at gå op for de lokale myndigheder, så de kunne få bragt dem i sikkerhed, og nu handler det om at få dem og os sikkert hjem hver og én i løbet af i aften og i morgen, fortæller han videre.

Endnu har Hørsholt ikke noget bud på, hvad det kan få af konsekvenser for Dnipro.

 -Det er ikke op til os at vurdere, hvilke konsekvenser det her skal have for arrangøren eller de lokale myndigheder. Vi er i en tæt dialog med UEFA, og vi kommer til at følge denne her sag tæt hele vejen til dørs. Men det er UEFA, og kun UEFA, der skal afgøre præcis, hvad der er sket og, hvilken konsekvens det skal have, siger han.

SENESTE NYT...
OP | NED