• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

FCK har lavet bud på ny Champions League-model med Celtic og Ajax

Foto: Getty Images

Det er ikke kun de største europæiske klubber, der har en idé om, hvordan Champions League-modellen skal se ud i fremtiden. FC København vil også være med.

Af Oliver Okstrøm

I den seneste tid har de store, europæiske klubber arbejdet på at få lavet formatet i Champions League om, men det er nu ikke kun klubber som Juventus, der arbejder på at få et system, som tilgodeser dem selv.

Det samme har FC København i samarbejde med Celtic og Ajax, skriver Ekstra Bladet.

Her skal det være klubbernes koefficient-point, som afgører, hvor man lander. FC København selv vil med deres model gå direkte ind i playoff-runden i Champions League-kvalifikationen, mens Ajax ville tage plads i gruppespillet.

Dermed ville de gå udenom den lange kvalifikation, som hollænderne ellers er en del af i denne sæson. 

Hos FC København er det Daniel Rommedahl, der er chef for det internationale samarbejde, ligesom han er klubbens repræsentant i ECA, der er sammenslutningen af europæiske klubber, og han fortæller, at modellen er blevet modtaget godt fra mange klubber, Divisionsforeningen og DBU.

- Hos UEFA fornemmer jeg, at de er usikre på, om turneringen vil være attraktiv nok, hvis ikke alle de store klubber altid er med i gruppespillet. Vil det kunne give nok tv-penge? På den måde bliver det hurtigt til en diskussion om det sportslige kontra det økonomiske. Vi synes, det sportslige skal fylde mere, end det gør i dag, og blandt andet derfor skal der ikke være fribilletter til Champions League, siger Daniel Rommedahl til avisen.

Med det danske forslag vil der være 20 hold direkte i Champions League-gruppespillet, hvor det i dag er 26 hold.

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus