• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

Genk forsvarer 17-årig keeper trods fejl: Vi satte ham i en lortesituation

Foto: Getty Images

Maarten Vandevoordt blev den yngste keeper til at starte i Champions League, da han debuterede og lavede en stor fejl tirsdag. Nu forsvarer træner og holdkammerat den unge keeper.

Af Victor Risager

Maarten Vandevoordt skrev historie tirsdag aften, da han blev den yngste målmand til at vogte buret i en Champions League-kamp i en alder af blot 17 år. Det blev dog ikke en mindeværdig debut for den unge keeper.

Den unge keeper måtte fire gange hente bolden ud af sit mål, og det første mål var han direkte skyld i. Vandevoordt modtog bolden i sit lille målfelt, hvorefter han prøvede at afdrible to Napoli-spillere. Det lykkedes ikke, og i stedet modtog Arkadiusz Milik bolden og sendte den i mål. Senere begik den unge keeper også et straffespark.

Du kan se fejlen, der resulterede i et Napoli-mål, her

Læs også:Lyon og RB Leipzig deler og går videre i Champions League

Men Genks cheftræner, Hannes Wolf, har ikke tænkt sig at kritisere den unge keeper. Tværtimod var cheftræneren imponeret over Maarten Vandevoordts evne til at løfte sig efter fejlen.

- Jeg havde en kort samtale med ham på banen, og I så, hvordan han løftede sit niveau efter den første fejl ved ikke at begå flere fejl. Jeg er nødt til at kigge på straffesparket igen, men jeg syntes, han ramte bolden lidt. Så der var ikke noget. Han er en meget god målmand. At begå fejl er en del af det. Jeg har en masse respekt for den måde, han fortsatte på efter sin fejl, siger Hannes Wolf ifølge Sporza.

Cheftræneren er ikke den eneste, der forsvarer den unge keeper.

Læs også:Ajax er færdige i Champions League: Valencia og Chelsea går videre

Holdkammeraten Casper De Norre erkender også, at holdkammeraterne ikke gjorde det nemt for den unge keeper ved det første mål.

- Vi gør det svært for ham. Bolden kunne godt været blevet sparket frem med en lang bold en eller to gange, så man ikke tager risikoen. Maarten får så bolden, og alt presset kommer på ham. Det har han måske ikke forventet. Vi satte ham i en lortesituation, siger venstrebacken Casper De Norre.

Genk sluttede på sidstepladsen i Champions League-gruppe E med blot ét point efter seks runder. Liverpool og Napoli sluttede som henholdsvis nummer et og nummer to.

Læs også:Mareridtsaften for 17-årig keeper, da Genk tabte til Napoli

Læs også:Video: 17-årig keeper laver kæmpe brøler i Champions League-debut

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.