• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League clbold.dk

Premier League-træner frygter ikke et tæt program: Forberedelser er en myte

Foto: Getty Images

Carlo Ancelotti har kun latter til overs for folk, der mener, at man har brug lang tid at forberede sig i.

Af clbold.dk

Coronakrisen ser ud til at kunne resultere i et forskudt program i de fleste fodboldligaer, når pandemien engang er ovre.

Det vil sandsynligvis betyde en kort sommerpause - hvis nogen overhovedet - for klubberne, inden en ny sæson skal i gang.

Men det ser Carlo Ancelotti overhovedet ikke som et problem. Den italienske træner er pt. i Everton, hvor han kom til fra Napoli.

Den Champions League-vindende manager giver sommeren 2006 som et eksempel. Dengang var italiensk fodbold også i knæ på grund af særlige omstændigheder. Da var det Calciopoli-skandalen, der rasede i landet.

Ancelotti var dengang i spidsen for AC Milan. Dengang - ligesom nu - var der mange, der mente, at spillerne havde brug for tre uger eller en måneds pause mellem de forskellige turneringer.

Men den slags kan Ancelotti kun smile ad.

- Det får mig til at grine, når folk altid snakker om tid til at forberede sig. Der er endda de, der snakker om omkring tre ugers træning. Det er en joke, forberedelser er en myte, siger Everton-træneren ifølge Football Italia.

- Jeg husker i 2006, på grund af Calciopoli, hvordan Milan røg ud af top fire og blev trukket ud af Europa. (...) Vi var tvunget til at kvalificere os til Champions League, fortæller italieneren.

Han husker at måtte ringe til sine spillere, der var på ferie, fordi de skulle møde tidligere op og spille en kamp mod Røde Stjerne i kvalifikationen.

- Cafu vendte tilbage kun 24 timer inden og spillede 90 minutter. Hvis du har lyst, kan jeg fortælle, hvordan det endte i maj. Men jeg tror, du ved det allerede, siger Ancelotti med henvisning til den senere 2-1-sejr over Liverpool i finalen den sæson.

Carlo Ancelotti har vundet Champions League tre gange - to gange med AC Milan og én gang med Real Madrid.