• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Sloth

Jess Thorup: Vi mangler de sidste marginaler

Jess Thorup: Vi mangler de sidste marginaler
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjyllands træner var naturligvis skuffet efter det skuffende exit i Champions League-kvalifikationen. Han føler, at det kun var små marginaler, der endte med at slukke drømmen om avancement

Af Mikkel Sloth

FC Midtjylland spillede onsdag aften 0-0 hjemme mod FC Astana fra Kasakhstan. Efter et nederlag på 2-1 i den første kamp betyder det uafgjorte resultat, at de forsvarende danske mestre nu maksimalt kan nå gruppespillet i Europa League, hvilket ikke lever op til ambitionerne hos midtjyderne.

Efter kampen var det også først og fremmest skuffelse, der sad i kroppen hos FCM-træner Jess Thorup. Han havde håbet at kunne toppe det danske mesterskab med en tur i Champions Leagues gruppespil. 

- En ting er at blive mester, noget andet er at komme ud og forsvare de danske farver i så stor en turnering og se, om vi ikke kunne komme et skridt eller to videre. Vi vidste godt, vi var oppe mod en stor modstander, vi havde givet os selv et godt udgangspunkt. Men det var ikke helt nok i dag, desværre. 

FC Midtjylland spillede ikke en god første halvleg, og skulle være meget tilfredse med at håbet stadig levede ved pausen. Men Jess Thorup havde håbet på, at man kunne lukrere på en bedre præstaion i kampens anden halvdel.

- Det jeg egentlig er mest skuffet over er vel første halvleg, hvor jeg ikke synes vi frigiver den energi, der skal til. Jeg synes, at i anden halvleg gør vi alt hvad vi kan. Mangler lige de sidste marginaler. Vi har jo chancerne til det. Jesper (Hansen, FCM-keeper, red.) har jo selvfølgelig også nogle gode redninger, der holder os inde i kampen.

- Men som udgangspunkt kan jeg være tilfreds med anden halvleg. Men kampen varer 90 minutter plus det løse, og der mangler vi det lige. I hvert fald i de første 45 minutter, der skulle vi have været bedre.

Det samlede nederlag til FC Astana betyder, at FC Midtjylland nu træder ind i tredje runde af kvalifikationen til Europa League. Her venter enten Lincoln Red Imps fra Gibraltar eller The New Saints fra Wales. De to hold mødes i morgen, og vinderen bliver altså FC Midtjyllands første skridt på vejen mod gruppespillet i den næstfineste af de to europæiske klubturneringer.  

Superliga

Mere Superliga

Fokus