John Lammers nevø drillede Ajax i dramatisk comeback

Dansker-prægede Ajax smed 3-1-føring og fik 4-4, da de var oppe mod Heerenveen søndag aften.

Der var målfest på Johan Cruijff Arena i Amsterdam søndag aften, da Ajax med Kasper Dolberg og Lasse Schöne i startopstillingen havde besøg af Heerenveen med den tidligere OB'er Daniel Høegh i startopstillingen. Her blev det til en kamp, der endte med otte mål med fire til hver, da kampens dommer fløjtede af.

Det lignede dog en kamp, hvor Ajax ville trække sig ud som vindere, da man var halvvejs igennem kampen. Her havde Dusan Tadic særligt markeret sig i kampen med to scoringer, som var medvirkende til, at Ajax gik til pause med en 3-1-føring. Det kunne dog sagtens være blevet til 4-1, da Tadic brændte et straffespark i sidste minut af første halvleg.

Målet til 1-0 for Ajax var desuden med dansk islæt, da Lasse Schöne stod bag oplægget.

For Heerenveen var det EfB-træner John Lammers nevø, Sam Lammers, der havde scoret inden pausen, og han dukkede igen op i de sidste 45 minutter af kampen, da han i sjette minut af anden halvleg gik mod mål og sendte kuglen i kassen til 3-2. Derefter var det Lammers, der stod for oplægget til udligningen til 3-3, som Mitchell van Bergen stod for.

Ajax reagerede herefter med en række udskiftninger, som blandt andet betød, at Rasmus Nissen kom på banen, mens Kasper Dolberg gik ud til fordel for Klaas-Jan Huntelaar, og det var den hollandske veteran, der stod for endnu en Ajax-føring til 4-3 med syv minutter tilbage af kampen. Det skulle man tro var nok til at vinde, men Heerenveen kom tilbage i kampen nok engang, da Pierie fik udlignet til 4-4 i begyndelsen af overtiden.

Resultatet betyder, at Ajax misser muligheden for at indhente PSV i toppen af den hollandske liga, og dermed er de stadig to point efter Eindhoven-klubben i toppen af rækken. Næste opgave for Ajax er mod Feyenoord på udebane.