Klopp vinder nyt europæisk trofæ til Liverpool efter straffedrama

Liverpool vandt onsdag aften den europæiske Super Cup efter en sejr over Chelsea, som endte med straffesparkskonkurrence.

Sidste sæsons vindere af Champions League og Europa League mødtes onsdag aften i Super Cup-finalen i Istanbul et i et opgør, der endte med en sejr til Liverpool over Chelsea efter 2-2 efter ordinær- og forlænget spilletid, mens det blev 5-4 i straffesparkskonkurrencen.

Kampen gjorde sig desuden bemærket ved at have den kvindelige, franske dommer Stephanie Frappart til at styre slagets gang. Det er første gang, at en kamp mellem to mandlige hold i UEFA-regi er blevet dømt af en kvinde, og det gjorde hun såmænd ganske fint.

Som kampen skred frem var det Chelsea, der var bedst i de første 45 minutter, og derfor var det også helt rimeligt, at Olivier Giroud bragte London-klubben efter 35 minutters spil, da han blev spillet fri i feltet. Inden pausen havde de bolden i netmaskerne ved Christian Pulisic, men scoringen blev annulleret for offside.

Derudover havde Pedro et forsøg på overliggeren for Chelsea, som kørte Liverpool rundt i manegen, men efter pausen vågnede Klopps tropper op, og allerede i anden halvlegs tredje minut blev der udlignet.

Her var det Sadio Mané, der fik sig slidt igennem Chelsea-defensiven, og i sidste ende kunne han sende bolden det sidste over stregen til 1-1. Herefter havde Virgil van Dijk en stor mulighed til at få scoret, men Kepa diskede op med en vild refleksredning.

Endvidere fik Chelsea bolden i kassen i den sidste del af kampen ved indskiftede Mason Mount, men han fik også annulleret sit mål for offside, og så måtte de i forlænget spilletid for at få sagerne afgjort.

Her var det først Sadio Mané, som klaskede en cutback-aflevering fra Firmino stenhårdt i kassen til 2-1 for Liverpool, men fem minutter efter udlignede Chelseas Jorginho på et straffespark til 2-2. Dermed skulle der straffesparkskonkurrence til, hvor Liverpool trak det længste strå, da 21-årige Tammy Abraham brændte som den eneste. Dog havde Chelsea Kepa hånden på to skud fra Liverpool - men de gik ind alligevel.