Liverpool besejrede Porto i sikker stil

Liverpools sejr var aldrig i fare, da de tirsdag besejrede FC Porto med 2-0 hjemme på Anfield i den første af Champions Leagues kvartfinaler.

Liverpool sikrede sig et godt udgangspunkt, da de tirsdag aften sikkert slog FC Porto med 2-0 i den første af Champions League-kvartfinalerne. Naby Keita og Roberto Firmino stod for målene.

Allerede efter fem minutter kom Liverpool i front. Hjemmeholdet havde spillet sig helt ind i gæsternes felt, og her lagde Roberto Firmino bolden tilbage til Naby Keita på kanten af feltet. Han trykkede af, og afslutningen blev rettet tilpas nok af til, at den strøg ind bag en chanceløs Iker Casillas i Porto-målet.

Efter 17 minutter var Mohamed Salah nærgående, da han flugtede på en bold, der dumpede ned på kanten af feltet. Afslutningen kunne dog klares af Iker Casillas.

Fem minutter senere blev Mohamed Salah sendt i dybden af en Porto-spiller, men egypteren var ude af balance i afslutningen, og derfor dirigerede han akkurat bolden forbi målet.

Efter 25 minutter fordoblede Liverpool føringen. Trent Alexander-Arnold blev sendt i dybden i Liverpools højre side, og ved bagerste stolpe fandt han Roberto Firmino, der nemt kunne trille bolden i et tomt mål.

Kort efter 2-0 scoringen var Porto tæt på en reducering, da Moussa Marega blev sendt alene afsted mod Alisson, men den brasilianske keeper fik afvist forsøget med en fornem fodparade.

Efterfølgende blev en situation, hvor bolden ramte Trent Alexander-Arnolds arm i feltet, set i gennem af VAR, men der blev ikke dømt straffespark, og Liverpool kunne gå til pause foran med 2-0

To minutter efter pausen fik Liverpool kuglen i nettet, men Sadio Manés mål blev korrekt annulleret for offside.

Spillet bølgede frem og tilbage i resten af anden halvleg, hvor både Liverpool og Porto havde mulighederne til en scoring, men det blev ved de to scoringer.

Dermed sikrede Liverpool sig et rigtig godt udgangspunkt inden returopgøret i Portugal om 8 dage.