Liverpool er semifinaleklar efter sejr i Portugal

Liverpool er klar til semifinalerne i Champions League efter en samlet 6-1-sejr over Porto.

Liverpool vandt onsdag aften 4-1 over Porto og sikrer dermed videre avancement i Champions League efter en samlet 6-1-sejr.

Efter det første opgør i England havde Liverpool en føring på to mål, og derfor var det Porto, der skulle ud og jagte mål. Det var tydeligt fra kampens start, hvor Porto bed fra sig, og blandt andre Jesus Corona og Moussa Marega kom til et par chancer. Porto formåede imidlertid ikke at udnytte deres chancer, og i stedet kunne Liverpool bringe sig foran efter 25 minutter.

Liverpool spillede sig igennem Portos forsvar, før Mohammed Salah fandt Sadio Mane, der nemt kunne prikke bolden over stregen. I første omgang blev målet dog annulleret for offside, men efter at være blevet tjekket igennem af VAR, blev der dømt mål.

Den føring holdt indtil pausen, og efter pausen pressede Porto igen Liverpool og jagtede comebacket. Gang på gang manglede den sidste aflevering og den sidste skarphed for portugiserne.

Skarpheden manglede Mohammed Salah til gengæld ikke. Efter en fantastisk aflevering fra Trent Alexander-Arnold var Salah i en-mod-en-situation mod Porto-keeperen Iker Casillas, og her svigtede egypteren ikke. Det mål så ud til endegyldigt at afgøre kampen, men umiddelbart efter fik Eder Militao reduceret til 2-1 med et kraftfuldt hovedstød.

Den sidste i Liverpools offensive trekløver, Roberto Firmino, ville dog også på måltavlen, før slutfløjtet lød, og det kom han også med et kvarter igen, da han scorede med et hovedstød.

4-1 blev det også, da Virgil van Dijk scorede efter et hjørnespark med knap fem minutter igen, og hollænderens scoring var opgørets sidste.

Liverpool er dermed videre til semifinalen i Champions League efter en samlet 6-1-sejr. I semifinalen skal de møde FC Barcelona.