Manchester City satte tingene på plads med gigantsejr over Schalke 04

Først mod slutningen af første halvleg fik Manchester City gang i målscoringen, men herefter så de sig ikke tilbage i storsejren på hele 7-0 hjemme over Schalke 04, der sender dem i Champions League-kvartfinalerne med en samlet sejr på 10-2

Manchester City var efter 3-2 på udebane favoritter til aftenens returopgør i 1/8-finalerne mod Schalke 04. Og den engelske storklub levede i den grad op til favoritværdigheden, da de fuldstændig smadrede tyskerne med hele 7-0

Allerede efter 13 minutter burde Sergio Agüero måske have gjort det til 1-0 til Manchester City, da hen tæt under mål modtog en flad aflevering fra Raheem Sterling, men den argentinske angriber sendte bolden på stolpen.

Manchester City dominerede klart, men havde svært ved at få fart nok i spillet til at ryste de tyske gæster. Alt for ofte endte det med lange bolde, hvilket ikke så ud til at gøre træner Pep Guardiola tilfreds. Derfor var det også småt med chancerne trods hjemmeholdets store spilovertag

Meget symptomatisk skulle der derfor et straffespark til, før Manchester City kom foran. Et lidt mere end en halv times spil blev Bernado Silva hevet ned på jorden af Jeffrey Bruma. Straffesparket tog Sergio Agüero sig af, og han satte med en iskold panenka bolden midt i målet, der fuldstændig snød Schalke-keeper Ralf Fährmann.

Derefter gik det stærkt, for ganske få minutter efter blev Sergio Agüero dobbelt målscorer. Raheem Sterling modtog bolden på højrekanten og løb ind mod feltet, hvor han sendte bolden videre til Agüero, som fik skovlet bolden i mål til 2-0.

Dermed så det umådeligt svært ud for Schalke 04, der nu skulle score minimum tre mål for at holde håbet om avancement i live. Men hvis der var noget håb tilbage efter målet til 2-0, blev det hurtigt slukket. Leroy Sané modtog en bold på kanten af feltet, trak ind i banen og gjorde det med en flad afslutning til 3-0 mod sin tidligere klub.

Dermed kunne Manchester City gå foran med en komfortabel føring, som dog ikke nødvendigvis afspejlede kvaliteten af spillet i første halvleg.

Manchester City kom godt ud af omklædningsrummet, og kun ti minutter inde i anden halvleg blev den 4-0 til det suveræne hjemmehold. Raheem Sterling sendte et indlæg fra Leroy Sané op i målhjørnet, men måtte se målet blive annulleret for offside. Et gennemtjek af VAR viste dog, at den lille englænder stod på den rigtige side, og derfor blev målet alligevel anerkendt.

Det skulle også blive 5-0 til Manchester City, da Bernardo Silva med tyve minutter igen også ville lege med. Man havde ikke set meget til den lille portugiser, siden han fremtvang straffesparket i første halvleg, men han viste stor effektivitet, da han med en flad afslutning sendte bolden i mål via den ene stolpe.

Det var tydeligt, at Schalke 04 havde opgivet håbet allerede fra anden halvlegs start, og det skulle kun blive endnu værre for de tyske gæster.

Det kun 18-årige stortalent Phil Foden blev skiftet ind efter 64 minutter ved stillingen 4-0, og også han ville bidrage til ydmygelsen af de tyske gæster. Han modtog en stikning i dybden fra Leroy Sané, afdriblede let Schalke-keeper Ralf Fährmann og sendte bolden i det tomme mål til 6-0.

Samtidig med Foden blev også Gabriel Jesus skiftet ind, og med cirka fem minutter tilbage på uret gjorde den brasilianske angriber det til 7-0 med et skud fra kanten af feltet.

Det blev også kampens sidste mål, og Manchester City gik derfor videre med samlet 10-2 over to kampe. De kan derfor se frem til at være med i bowlen, når der på fredag trækkes lod til kvartfinalerne i dette års Champions League.