Mané strålede mod Porto

Liverpool var i fuld kontrol, da de smadrede FC Porto med hele 5-0 onsdag aften.

Som så mange gange før i denne sæson strålede Liverpools tre angribere i onsdagens Champions League-opgør mod FC Porto, og de formåede således alle tre at komme på måltavlen. Men mens det så ofte har været Mohamed Salah og Roberto Firmino, der har brilleret, viste Sadio Mané, at man ikke skal glemme ham.

Efter en langsom start var det netop Mané, der startede ballet efter 25 minutter, da han udnyttede ukoncentreret spil i portugisernes forsvar og bragte Liverpool på 1-0.

Og blot få minutter efter scorede Salah sit 30. sæsonmål, da han snød Portos målmand, José Sá, med et par lækre detaljer, hvorefter han sikkert kunne trille bolden i et frit mål.

Liverpool satte sig efterfølgende på kampen, mens Mané, Salah og Firmino i front forsøgte at fremtvinge personlige fejl i Porto-forsvaret med deres karakteristiske presspil. Det var også opskriften bag Liverpools tredje og fjerde mål, da henholdsvis Mané og Firmino kynisk udnyttede Liverpools omstillingerne.

Kort før tid blev det også til hele 5-0 for Klopps tropper, da Mané sendte et brag af et langskud afsted mod José Sás mål, og målmanden var ikke i nærheden af at redde den.

Det blev ved 5-0 på Estádio do Dragão i Porto, og det ligner mildest talt en umulig opgave, FC Porto står over for, når de gæster Anfield i returopgøret den 6. marts.