• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Sloth

Medie: Guardiola er bekymret men vil blive trods udelukkelse

Foto: Getty Images

At Manchester City er blevet udelukket i to år fra Champions League har naturligvis også sat tanker i gang hos holdets manager, skriver ESPN

Af Mikkel Sloth

I går faldt en bombe i international fodbold. Den engelske storklub Manchester City er af UEFA blevet udelukket af de europæiske turneringer, herunder Champions League, i de kommende to sæsoner. Det sker for brud på Financial Fair Play-reglerne og forsøg på at skjule disse brud.

Et kæmpe slag for de ambitiøse englændere, som dog prompte meddelte, at de vil appellere afgørelsen. Ikke desto mindre er der nu en meget reel risiko for, at Manchester City ikke kan tilbyde Champions League-fodbold til hverken nuværende eller potentielt kommende stjernespillere - eller for den sags skyld holdets manager, Pep Guardiola.

Læs også:Manchester City vil anke UEFA-dom: En mangelfuld proces

Kilder fortæller mediet ESPN, at den spanske manager forholder sig relativt rolig til dommen. Manchester Citys angivelige ugerninger er sket før Pep Guardiolas tid i klubben, og han har ikke umiddelbart tænkt sig at forlade klubben på grund af udelukkelsen. Han vil i stedet blive 'så længe han er glad i klubben', lyder det.

Guardiola skulle dog ikke være helt ubekymret. Han frygter ifølge ESPN's kilder, at to år uden Champions League vil betyde en sand spillerflugt fra det stjernebesatte mandskab. Det vil selvsagt gøre det sværere for Manchester City at vende tilbage til deres nuværende styrke, hvis de skal starte forfra med at bygge holdet op efter de to års udelukkelse.

Læs også:Manchester City udelukkes fra Champions League

Inden det scenarie bliver aktuelt, skal sagen først forbi den internationale sportsdomstol, CAS. Dømmer de også imod Manchester City, kan de formodes gå til de schweiziske domstole, da UEFA har hovedkvarter i alpelandet. Det sidste ord er derfor med garanti ikke sagt i sagen, som har sendt chokbølger gennem Manchester City og europæisk fodbold.

Læs også:Spilforslag til Premier League: Argumenter for mål

Læs også:Lørdagens rygtebørs: Real Madrid og Barcelona kæmper om Inter-stjerne

Læs også:Pep Guardiola varsler sommerindkøb: Vi er nødt til at gøre noget

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus