• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Simon Møbjerg Sørensen

Metalist Kharkiv smidt ud af Champions League

Metalist Kharkiv smidt ud af Champions League
Illustration

Ukrainske Metalist Kharkiv er blevet smidt ud af Champions League-turneringen på grund af tråde til matchfixing. Schalke står derfor uden modstanders i kvalifikationen.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Den ukrainske klub Metalist Kharkiv er blevet ekskluderet fra Champions League. Det meddeler UEFA her over middag. Ukrainerne er fedtet ind i en matchfixiing-sag, hvor sportsdirektør Yevhen Krasnikov i sidste uge fik stadfæstet sin dom på fem års karantæne ved den internationale sportsdomstol CAS.

Yevhen Krasnikov er blevet dømt for at have matchfixet en kamp mellem Metalist og Karpaty Lviv tilbage i 2008.

Dermed står Schalke 04 nu uden modstander i Champions League-kvalifkationen, men Metalist kan anke UEFA's udelukkelse til CAS, der kan beslutte at lade ukrainerne spille videre i turneringen, så længe behandlingen af sagen foregår.

UEFA meddeler, at de senere i dag vil tage stilling til, hvordan de løser Metalists udelukkelse i forhold til Schalke-opgørene, hvor det første er på tapetet allerede i næste uge.

Metalist Kharkiv slog PAOK ud i anden kvalifikationsrunde, og dommen mod ukrainerne kan måske give grækerne en ny chance i turneringen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus