Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Atlético Madrid - Liverpool

Foto: Getty Images

Diego Simeone og Atlético Madrid kommer tirsdag på en vanskelig opgave, når de forsvarende Champions League-vindere fra Liverpool kommer på besøg i 1/8-finalen.

Af Lars Gram-Hanssen

Tid: Tirsdag klokken 21.
Sted: Wanda Metropolitano
TV: 3+

Holdnyt:
Atlético Madrid
Madrilenerne har ikke gang i den bedste sæson. I januar blev klubben ekspederet ud af pokalturneringen af Leonesa fra den tredjebedste række, og i de seneste fem ligakampe har Atlético Madrid kun formået at hente en enkelt sejr.

Madrilenernes primære problem er, at de ikke scorer nok mål. 25 mål er det således blevet til i 24 ligakampe - det er under halvdelen af det antal mål, som Barcelona har leveret. Alvaro Morata er med syv scoringer Atlético Madrids farligste mand i ligaen i denne sæson.

Morata får med al sandsynlighed chancen mod Liverpool, idet Diego Costa og milliardindkøbet Joao Felix sidder ude med skader. Også højrebacken Kieran Trippier står til at misse Liverpool-kampen.

Liverpool
For Jürgen Klopps tropper er der ikke så meget at bemærke, udover at Merseyside-klubben selvsagt har gang i en utrolig sæson. Liverpool har således et forspring på hele 25 point ned til nærmeste forfølger i Premer League-tabellen.

Liverpool viste dog svagheder på udebane i Champions League i sidste sæson, hvor Klopps tropper tabte alle tre udekampe i gruppespillet. Og i denne sæson indledte Liverpool også gruppespillet med et udebanenederlag til Napoli.

Umiddelbart peger pilen dog på et godt udgangspunkt for Liverpool i Madrid. Jürgen Klopp har således alle profilerne til rådighed til det vigtige opgør.

Forventede startopstillinger:
Atlético Madrid (4-4-2): Oblak - Arias, Savic, Gimenez, Lodi - Vitolo, Koke, Thomas, Saúl - Morata, Correa

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané

Dom:
Der bliver næppe tale om et målrigt opgør, idet Atlético Madrid har en tandløs offensiv og en relativt solid defensiv. Buddet herfra lyder således på 1-1.