• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Sloth

Pochettino forsvarer beslutning om at udelade Alderweireld

Pochettino forsvarer beslutning om at udelade Alderweireld
Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

Toby Alderweireld er ikke udtaget til truppen til tirsdagens Champions League-brag mod Juventus, og det har sat spekulationer igang om belgierens fremtid i Tottenham. Nu fortæller Tottenham-manager Mauricio Pochettino, at man bare forsøger at undgå, at Alderweirelds lårskade bryder op igen

Af Mikkel Sloth

Toby Alderweireld har været ude med en forstrækning i låret siden november måned, men fik alle 90 minutter, da Tottenham spillede sig videre i FA Cuppen i sidste uge med en sejr over Newport. Alligevel er den belgiske forsvarsspiller ikke med i truppen til kampen mod Juventus, og det satte straks spekulationerne igang om hans fremtid i London-klubben.

Toby Alderweireld har ligget i forhandliger med Tottenham om en ny kontrakt i snart et år, men uden resultat. At blive udeladt til truppen mod Juventus skulle derfor have fået ham til at tvivle yderligere på sin fremtid i klubben. Men nu afviser Tottenham-manager Mauricio Pochettino, at der er være noget om den snak. Tværtimod prøver klubben at bare pleje belgierens karriere, ved at føre ham langsomt tilbage på holdet. Det fortalte Pochettino ifølge Sky Sports på et pressemøde forud for tirsdagens kamp i Champions League.

- Fra dag ét var det vores idé at lægge en plan for at at hjælpe ham, for det er det vigtigste. Han er 28 år, og det var en stor skade, som vi er nødt til at bekymre os om. Vi ønskede ikke, at risikere hans karriere. De lavede en plan der skulle give ham de bedste redskaber til at komme tilbage så hurtigt som muligt, og stærkere end nogensinde før.

Toby Alderweireld selv meldte sig ellers klar for flere uger siden, og erklærede sig endda parat til weekendens Nort London Derby mod ærkerivalerne fra Arsenal. Her kom han ikke i spil, og ifølge Mauricio Pochettino mangler midtstopperen stadig at bygge på, før han er klar til den slags kampe.

- Da han startede med at træne med holdet, var det vores vurdering, at han er nødt til at bygge sin fysik langsom op. Han er nødt til at arbejde hårdt. For at spille denne slags kampe (som mod Juventus, red.), er du nødt til at være på 200 %. Det er ikke det samme at træne som at spille kamp, og det er derfor, vi tager hånd om ham med vores plan. For at få ham tilbage til et højt niveau igen, så han kan konkurrere om en plads i startelleveren.  

Pochettino fortæller, at han forventer at have Alderweireld i startsopstillingen til FA Cup-kampen mod League One-holdet Rochdale på søndag. Inden da skal den argentinske træner sætte startopstillingen til tirsdagens Champions League-brag mod Juventus. Her er man i 1/8-finalens første opgør, som spilles på Juventus Stadium i Torino. Returopgøret spilles på Wembley den 7. marts. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus