Ronaldo-hattrick sikrer Juventus mindeværdigt comeback mod Atletico

Cristiano Ronaldo stod bag alle tre mål, da Juventus gik videre med samlet 3-2 over Atletico Madrid i ottendedelsfinalen i Champions League.

Juventus havde et mindre bjerg at bestige inden returkampen mod Atletico Madrid i Champions League, da man havde tabt den første kamp med 0-2 i den spanske hovedstad. Juventus fik dog taget revanche, og de er klar til kvartfinalen efter en 3-0-sejr på hjemmebane med Cristiano Ronaldo som den helt store helt, da han stod bag alle tre mål.

Som kampen skred frem var der mere eller mindre kun ét hold på banen, som ville noget. Det var ikke underligt Juventus, som i de første tre minutter af kampen allerede havde to godt muligheder for at få scoret. Ved den ene af situationerne havde Juventus endda bolden i mål, men det blev annulleret for et frispark på Atletico-målmand Oblak.

Juventus' pres fortsatte herefter i første halvleg, og derfor kom det ikke som nogen overraskelse, at Cristiano Ronaldo efter 27 minutter headede bolden i kassen efter et fornemt oplæg fra Federico Bernardeschi, hvor den portugisiske verdensstjerne dukkede op på bagerste stolpe og pandede bolden i mål til 1-0.

Med Atleticos føring fra det første møde ville et spansk mål betyde, at Juventus skulle score fire mål for at gå videre, og lige inden pausen havde den tidligere Juve-angriber Alvaro Morata muligheden, men han sendte bolden lige over kassen.

Efter pausen fortsatte kampbilledet fra første halvleg, hvor Juventus var klubben med mest overskud på banen, og det gav bonus mindre end tre minutter inde i andet akt af returopgøret, da Ronaldo endnu engang fik bolden over stregen.

Denne gang var det dog kun lige med nød og næppe, da det var dommerens mållinje-teknologi-ur, der meldte, at bolden var i mål, og så stod der 2-0. Ligesom ved den første scoring var Ronaldo tydeligt opsat på at få scoret og bragt helt balance i stillingen.

Dén scoring var på mærkværdig vis med til at få mere liv i Atletico-mandskabet, som nu havde brug for at mål til at gå videre.

Alligevel var det Juventus, der var farligst. Først med en friløber til indskiftede Moise Kean og siden med et straffespark med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid, hvor Ronaldo viste mental styrke og klaskede bolden sikkert ind til 3-0 og fuldførte sit hattrick i kampen.

Dermed er Juventus nu klar til kvartfinalen i Champions League.