• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Sloth

Schöne slår fast: Drømmemål var meningen

Foto: David Ramos/Getty Images

Det var helt bevidst, da Lasse Schöne med et frispark fra en anden verden slog sidste søm i Real Madrids kiste, og sendte Ajax videre til kvartfinalen i Champions League

Af Mikkel Sloth

Hollandske Ajax Amsterdam lavede en af de største overraskelser i Champions League i flere år, da de på udebane vandt med 4-1 over mægtige Real Madrid. Ajax var ellers bagud med 1-2 fra det første opgør, men formåede allivegel at spille sig forbi den spanske gigant, der har vundet turneringen de seneste tre år.

Kampens sidste mål blev scoret af den danske landsholdsspiller Lasse Schöne, der med et frispark fra en spids vinkel sendte bolden helt op i det ene målhjørne. Efter kampen opstod der lidt forvirring om, hvorvidt drømmemålet faktisk blev sat ind med vilje. Men nu fortæller hovedpersonen selv i et inerview med Ekstra Bladet, at det var helt bevidst.

- Der var åbenbart nogle, der misforstod, hvad jeg sagde efter kampen, men det var altså et spark på mål. Og det nåede jeg også at melde til Hakim (Ziyech, red.), der heldigvis fik sagt det videre til pressen. Så det vil jeg gerne slå helt fast nu: Det var meningen, lyder det fra den 32-årige midtbanespiller. 

I interviewet sætter han også ord på den imponerende rekord, han for nyligt satte i Ajax. Her blev han nemlig den dansker med flest kampe for den hollandske storklub. En rekord han overtog efter en anden dansker, Søren Lerby.

Lasse Schöne er naturligvis stolt over rekorden, men fortæller, at fokus er på at fastholde sin plads blandt de startende 11 i den hollandske hovedstadsklub. Han er i øjeblikket samlet med det danske landshold, hvor han forsøger at spille sig til en plads blandt Åge Hareides 11 udvalgte, når Danmark på torsdag møder Kosovo i en testkamp, og efterfølgende Schweiz i EM-kvalifikationen om en uge. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.