Serbisk dynamit: Røde Stjerne i mindeværdig sejr over Liverpool

Røde Stjerne har tidligere vundet Champions League i 1991, men sejren over Liverpool i 2018 går nok også over i klubbens historie som et højdepunkt.

Champions League-finalisterne fra sidste sæson, Liverpool, var tirsdag aften en del af lidt af en overraskelse, da de var en tur i Beograd for at møde Røde Stjerne. De to hold havde allerede mødt hinanden tidligere i gruppespillet, hvor Liverpool vandt med sikre 4-0.

Det skulle blive helt anderledes for den engelske storklub i den omvendte kamp, hvor det blev til en serbisk sejr på 2-0.

Røde Stjerne blev ført frem af deres fanatiske publikum, der støttede dem solidt igennem hele kampen, og efter 20 minutters spil var den første gave der til fansene, da Milan Pavkov omsatte et præcist hjørnespark fra den tidligere Chelsea-spiller Marko Marin til 1-0.

Bare ni minutter senere fik serberne endnu mere at juble over, da samme Parkov sendte et herligt hug afsted mod mål fra over 20 meters afstand, som Alisson i Liverpool-målet ikke kunne nå ud til, og så stod der 2-0 til Røde Stjerne.

Første halvleg var i det hele taget en relativt tæt affære, men i anden halvleg ændrede kampen fuldstændig karakter, da Liverpool satte sig på det hele. Den engelske klub havde dog meget svært ved at få hul på bylden, og en spiller som Mohamed Salah havde slet ikke held i sprøjten. Eksempelvis havde han et skud på ydersiden af stolpen.

Liverpools nederlag kan ende med at få store konsekvenser i en tæt gruppe med PSG og Napoli som de øvrige hold, der nu møder Røde Stjerne i de to sidste runder af Champions League-gruppespillet. Dog er Liverpool inden de to andre storholds kamp ét point foran PSG og to foran Napoli.

Næste opgave for Liverpool er ude mod PSG, og den engelske klub slutter gruppespillet af med en hjemmekamp mod Napoli. Dermed kan Klopp og Co. stadig selv afgøre det.