• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League nooteboom1

Shakhtar fik solidt udgangspunkt mod Schweiz' nummer to

Shakhtar fik solidt udgangspunkt mod Schweiz' nummer to
Foto: tipsbladet.dk

Shakhtar Donetsk ligner et mandskab, der allerede er klar til næste runde af Champions League-kvalifikationen, efter Young Boys blev besejret med 2-0 i Lviv.

Af nooteboom1

Shakhtar Donetsk er efterhånden et fast bekendtskab i Champions League. De fleste danskere husker sikkert tydeligt, dengang i 2012 Luiz Adriano var - skal vi sige det pænt - noget usportslig og gik ned og scorede efter et dommerkast, hvor det var tiltænkt, at FCN skulle få bolden, fordi en FCN-spiller havde slået sig. Men næ nej, Milan-angriberen gik ned og scorede. 

Luiz Adriano har for længst forladt Shakhtar, og siden dengang i 2012 er der desværre opstået krig i Ukraine. Af den årsag måtte aftenens CL-kval mod Young Boys fra Bern i Schweiz spilles i den vestukrainske by Lviv. Og her fik ukrainerne en flot sejr. 

Kampens første mål blev scoret af Bernard, der rundede Young Boys-keeperen efter en noget nær guddommelig aflevering af 23-årige Fred. 2-0 blev det i anden halvleg efter et flot gennemspillet angreb, hvor Seleznev kunne have gået bolden i mål. 

Dermed vandt Shakhtar med 2-0 og ligner allerede nu et mandskab, der er klar til næste runde af CL-kvalifikationen. 

Andetsteds i Europa vandt Red Bull Salzburg 1-0 over albanske Partizani i Tirana. Begge mandskaber fik en mand udvist. 

Viktoria Plzen, der i 2011 formåede at slå FCK ud af Champions League-kvalifikationen, kunne ikke besejre Qarabaq fra Azerbaijan hjemme i Tjekkiet. 

Russiske Rostov tog hjemme imod Anderlecht og fik 2-2. Dinamo Zagreb fik hjemme på Maksimir en sikker 2-0-sejr over Dinamo Tbilisi fra Georgien.

Superliga

Mere Superliga

Fokus