• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Ole Hoffskov

Slukøret Solbakken: De offensive profiler mangler 5-10 procent

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken er naturligvis en skuffet mand efter FC Købehavns Champions League-exit.

Af Ole Hoffskov

For et år siden trak FC København det længste strå i en dramatisk straffesparkskonkurrence mod Atalata, og så brød Telia Parken ud i vild jubel.

Denne tirsdag gik det stik modsat, da de serbiske mestre fra Røde Stjerne løb med sejren i en dramatisk duel fra 11 meter, som blev afgjort efter 11 spark til hvert hold. Dermed avancerer Røde Stjerne til playoff-runden i Champions League, mens FCK må nøjes med at kæmpe for en plads i Europa League.

Det var naturligvis også en bitter pille at sluge for manager Ståle Solbakken.

- Vi vidste, at det ville blive de små marginalers kamp. Straffesparkskonkurrencen blev præget af, at pletten blev ødelagt efter de første to-tre spark, og så blev det svært for både os og dem. Det blev en tung aften for gutterne, som havde drømt om at få playoff-kampene, men jeg sagde også før kampen, at det kunne blive dramatisk, fordi det er to jævnbyrdige hold, siger Solbakken. 

- De var lidt bedre end os i Beograd, og vi var lidt bedre end dem i dag. Vi ville gerne have skabt flere chancer i de 55 minutter, vi var 11 mod 10, men de var også dygtige til at forsvare boksen, og vi savnede, at nogle af de offensive spillere havde den sidste touch. Der var mange ting, der gik imod, men sådan er livet, og det må vi lære af.

- Jeg lærte, at vi kan komme tilbage, men som sådan lærte jeg ikke noget nyt. Vi er et hold i udvikling, som bliver bedre og bedre. Og så lider vi under, at de offensive profiler af forskellige årsager mangler 5-10 procent lige nu.

FC København skal i Europa League-playoff op imod den samlede vinder af HJK Helsinki og Riga. Det første opgør mellem de to endte 1-1.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus