• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

Sørloths tyrkiske klub udelukket af europæisk fodbold

Foto: Getty Images

Alexander Sørloth jagter det tyrkiske mesterskab i denne sæson, men hvis de vinder bliver det uden en europæisk belønning bagefter.

Af Oliver Okstrøm

I den tyrkiske liga er Trabzonspor med den tidligere FC Midtjylland-angriber Alexander Sørloth et godt bud på en kommende mester, når turneringen begynder igen. Men europæisk fodbold efterfølgende kan de godt glemme.

I en pressemeddelelse fra UEFA bliver det slået fast, at den tyrkiske klub ikke har kunne leve op til reglerne om financial fair play, og derfor er Trabzonspor udelukket fra både Champions League og Europa League i et år.

Den dom er klubben selv ikke overraskende uenig i, og tyrkerne har på deres officielle hjemmeside forklaret, at de vil appellere dommen. Derfor lader det nu til, at sportens voldgiftsret, CAS, skal have overdraget sagen.

Trabzonspors problemer med at leve op til de finansielle mål er fortsættelsen på en uheldig trend i Tyrkiet, da storklubben Galatasaray tilbage i 2016 blev idømt det samme. De forsøgte også med en appel, men heller ikke dér fik de medhold.

Den tyrkiske liga begynder igen 12. juni, hvor Trabzonspor skal møde Göztepe. Trabzonspor er desuden á point med FCK's Europa League-modstandere fra Istanbul Basaksehir i topstriden.

Alexander Sørloth er udlejet fra Crystal Palace, og der er en købsoption for tyrkerne. Nordmanden har scoret 19 mål i ligaen indtil videre i denne sæson, som også gør ham til topscorer.

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus