• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Solbakken før skæbnekamp: Jeg er fløjtende ligeglad med bestyrelsen og ejerne

En plads i et europæisk gruppespil vil være kærkomment for FC Københavns ejere, men det fylder nul procent for Ståle Solbakken.

Af Anders Dehn

Man må gå ud fra, at Såle Solbakken sidder sikkert i managerstolen i FC København. Hans hold er trods alt forsvarende danmarksmestre. I aften kan han så sikre endnu en stund med ro på bagsmækken, hvis FC København går videre i Champions League-kvalifikationen på bekostning af Røde Stjerne.

Da vil FCK havde sikret sig endnu et europæisk gruppespil, enten Europa League eller Champions League, og det er et vigtigt element i forretningen Parken Sport & Entertainment. Koncernen har eksempelvis budgetteret med det.

Læs også: Jens Stage: Bare vi går videre, er det lige meget, hvordan vi spiller

Det fylder dog ikke det mindste for manager Solbakken.

- Jeg er fløjtende ligeglad med bestyrelsen og ejerne. Jeg tænker 0,000 procent på Lars Sejr, Erik Skjærbæk og Bo Rygaard (bestyrelsesformand, red.). De ved, at det er sport og fodbold. Det er stolpe ind og stolpe ud. Men jeg kan love for, at jeg og hele den sportslige ledelse gør alt, hvad vi kan for at opfylde målsætningen om et europæisk gruppespil, siger han ifølge Ekstra Bladet med et skævt smil.

Solbakken og resten af FC København fik 1-1 i Beograd i det første opgør og skal dermed "bare" holde nullet på hjemmebane for at være sikre på at gå videre. Og selv hvis det mislykkes, får holdet endnu en chance for at komme i et gruppespil.

Ryger FCK ud af Champions League-kvalifikationen, skal holdet spille Europ League-playoff mod enten Riga FC eller HJK fra Finland

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.