• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

Solbakken husker Guardiola-møde: Manden var sygt intens

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken husker tilbage på et skænderi - og en efterfølgende forsoning - med Pep Guardiola.

Af Victor Risager

For knap ti år siden, i november 2010, tog FC København imod Pep Guardiola og FC Barcelona i Parken i Champions League, og det danske mandskab fik på flot vis sikret sig et uafgjort resultat.

Efter kampen endte fokus imidlertid på de to trænere, Ståle Solbakken og Pep Guardiola, som havnede i en ophedet diskussion og i sidste ende måtte skilles ad af Barcelona-stjernen Sergio Busquets.

En situation fra en kamp to uger forinden var grunden til diskussionen. FC Barcelona havde vundet over FC København i Spanien, og i den kamp havde københavnernes Cesar Santin en friløber mod spaniernes mål. I den situation piftede Barcelonas målmand, Jose Pinto, dog så højt, at Santin troede, at der var offside og stoppede sit løb.

Læs også:Rutineret back har kontraktudløb til sommer: Karrierestop er worst case

I et interview med TV2 Norge husker Ståle Solbakken nu tilbage på diskussionen med Guardiola, og nordmanden erkender, at det slog klik for ham.

- Vi spiller vores livs spil, og det ender 1-1. Vores spillere jubler, som om de har vundet verdensmesterskabet. Så takker jeg Guardiola for kampen, og han siger til mig, "Now you can go to the fucking UEFA and complain about the match." Så jeg prøver at forklare ham situationen stille og roligt, men da vi nærmede os tunnelen kunne jeg ikke længere holde mig i skindet. Det slog klik for mig. Jeg kan ikke huske, hvad jeg sagde, men det ikke ret pænt, siger Ståle Solbakken.

Forsoning i Tyskland
Ståle Solbakken og Pep Guardiola endte trods alt med at slutte fred knap 15 måneder senere.

Til den tid havde Solbakken forladt FC København for at være cheftræner i FC Köln, mens Guardiola stadig var cheftræner i FC Barcelona og var i Tyskland for at spille en Champions League-kamp mod Bayer Leverkusen.

Læs også:AaB-træner er tilbage på job, og han skal vende transfervinduet med ny chef

Den nuværende FC København-manager forklarer til TV2 Norge, at han kontaktede Guardiola, og at de mødtes på Barcelonas hotel efter spaniernes kamp mod Bayer Leverkusen. 

- Han tog os op til hotellets bar og bad alle, der var der, gå ud. Det var mig, Bård Wiggen (Solbakkens assistent, red.), en taktiktavle, to øl og en Pepsi Max. Så diskuterede vi fodbold i fire timer. Barcelonas præsident gik forbi, og Pep bemærkede ham ikke engang. Da klokken var 03.30, sagde jeg, ”Tusind tak, vi tager ikke mere af din tid”. Men selv da fortsatte han med at flytte brikker rundt på brættet. Manden var sygt intens, husker Solbakken.

Læs også:FCK'er forklarer: Det er mest uvisheden - man ved ikke, hvad der sker

Læs også:Solbakken om liga-afslutning: Meningsløst at svare på, hvad jeg ønsker

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet

Superliga

Mere Superliga

Fokus