• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Benjamin Lillelund

Ståle Solbakken inden skæbneopgør: Det er sæsonens vigtigste kamp

Ståle Solbakken kalder opgøret mod Røde Stjerne for sæsonens vigtigste kamp.

Af Benjamin Lillelund

FC København europæiske skæbne bliver delvist afgjort i morgen.

Går FC København videre mod Røde Stjerne i Champions League, er de sikret at deltage i et europæisk gruppespil, mens de ved et samlet nederlag overgår til Europa League-kvalifikationen.

Derfor er det også en helt særlig kamp, der venter tirsdag aften i Parken for FC Københavns manager, Ståle Solbakken.

- Det er jo sæsonens vigtigste kamp, fordi vi kan sikre en plads i gruppespillet, men vi tænker slet ikke på økonomien og de mulige konsekvenser. Vi skal selvfølgelig leve op til bestyrelsens målsætninger, men fodbold er marginaler med stolpe ud og stolpe ind, så det kan vi ikke gå og tænke på i hverdagen. Men vi forbereder os selvfølgelig maksimalt i forhold til en kamp som den i morgen.

- Europæisk gruppespil er også vigtigt på mange andre parametre, blandt andet i forhold til at tiltrække nye spillere. Vi "sælger" os generelt på tre parametre: vinde trofæer, spille europæiske kampe og få en karriereplan, siger Ståle Solbakken ifølge fck.dk.

FC København fik et godt udgangspunkt med 1-1 i Serbien, og Solbakken gør opmærksom på, at hovedet skal holdes koldt i returopgøret.

- Vi havde bolden en hel del dernede, især i 2. halvleg, så det vil ikke være nyt for os, hvis det også sker i morgen. Vi må først og fremmest stole på vores eget spil, og selv om de er et godt kontrahold, må vi ikke være bange for at miste bolden, for så bliver det svært at spille fodbold.

- Vi skal spille frigjort, men have den rigtigt balance i holdet og være opmærksomme på, hvor vi står, hvis vi mister bolden. Man kan jo gøre to ting, enten vinde den hurtigt tilbage eller komme hurtigt tilbage og på plads, siger Solbakken.

Andreas Bjelland er ikke blevet klar til kampen, der starter i morgen klokken 20.00.

Superliga

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.