• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Morten Jørgensen

Thorup inden Astana-kamp: Vi skal præstere som mod Manchester United

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jess Thorup mener, FC Midtjylland er nødt til at ramme det absolutte topniveau, hvis FC Astana onsdag aften skal sendes ud af Champions League-kvalifikationen.

Af Morten Jørgensen

FC Midtjylland har endnu aldrig kvalificeret sig til gruppespillet i Champions League, men onsdag aften kan de danske mestre nærme sig, hvis det bliver til en samlet sejr mod FC Astana.

Det første opgør i Kasakhstan blev tabt 2-1, og dermed er Jess Thorups tropper tvunget til at vinde hjemmekampen på MCH Arena. FC Midtjylland-træneren er samtidig også klar over, at det kræver en stor præstation for at sende det østeuropæiske hold ud af Champions League.

- Vi skal ramme vores topniveau. Det er en stor mundfuld, men vi har god tro på, at vi kan levere det. Vi skal præstere, som vi tidligere har gjort hjemme mod Manchester United og Southampton, hvor vi kom videre. Euforien var der på lægterne, og på banen ramte alle en god dag på kontoret, og det skal vi gøre igen i morgen, fortæller han til DR.

Tilbage i 2015/16-sæsonen havde FC Midtjylland formået at kvalificere sig til gruppespillet i Europa League, hvor klubben undervejs sendte Southampton ud i mørket. Senere lykkedes det også at besejre mægtige Manchester United 2-1 på MCH Arena i 1/16-finalen. I returkampen var Premier League-klubben dog overlegne og vandt 5-1.

Onsdag er der kampstart på MCH Arena klokken 19.00, og cirka to timer senere vil det stå klart, om FC Midtjylland fortsat har en mulighed for at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet, eller om klubben i stedet træder ind i kvalifikationen til gruppespillet i Europa League.

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Taber OB søndagens opgør mod Randers FC, er det lige før, fynboerne er ude af top seks-ræset.

Mere Superliga

Fokus