• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League clbold.dk

Tidligere Barcelona-præsident giver hård kritik: Klubben har mistet sin stil

Foto: Getty Images

FC Barcelonas tidligere præsident Joan Laporta er bestemt ikke imponeret over, hvordan klubben har udviklet sig i de seneste år.

Af clbold.dk

Barcelona vandt i den netop overståede sæson det spanske mesterskab, men for sådan en klub er det ikke altid nok. Klubbens tidligere præsident Joan Laporta har før udtrykt bekymring om klubben, og nu har han gjort det igen, hvor han påpeger, at man har mistet sin stil.

Det gjorde han klart ved Open Day i Cruyff Foundation.

- Barcelona har distanceret sig fra den spillestil, som Johan Cruyff opfandt. Han er far til den stil, som gjorde Barcelona til vindere, og vi har lige haft en sæson, hvor holdet og klubben har bevæget sig væk fra den stil. Lige nu er der ingen defineret stil. Der er intet projekt og man har glemt La Masia, siger han og fortsætter:

- Det er foruroligende, og der skal ske ændringer så hurtigt som muligt. Der er ingen, der kan få Barcelona ud af den situation, som de er havnet i. Denne resultat-fikserede filosofi giver en ond cirkel. Vi kommer til at tabe om nogle år, som kunne have været gloværdige, og vi er tilfredse med resultater, der ikke passer til forventningerne, lyder det fra Joan Laporta.

Derudover påpeger den forhenværende Barcelona-præsident, at man skal overveje om Ernesto Valverde er den rigtige cheftræner, ligesom man skal være bedre til at passe på Lionel Messi.

- Man kan ikke bare give Messi mere ansvar, end han i forvejen har. Det er ikke retfærdigt overfor ham, at man forlanger mere af ham end man får. Messi giver alt, og det er takket være ham, at man har været, hvor man var i de seneste år. Men han har brug for et hold, siger Laporta.

I Champions League røg Barcelona ud i semifinalen mod Liverpool, hvor catalanerne vandt det første opgør med 3-0 på hjemmebane, men smed det hele i returkampen, hvor man tabte 0-4. Her peger Laporta eksempelvis på, at sådan noget sker, hvis man ikke er sig selv.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.